Batman Üniversitesi tarafından Batı Raman Kampüs alanının Dicle Nehri kenarında oluşturulan 'Kudüs ve Mescid-i Aksa Hatıra Ormanı'na Batman Üniversitesi İdeal Gençlik Topluluğu ile Batman Sağlık ve Çevrecilik Derneği (SAĞ-ÇEV) tarafından yüzlerce badem, fıstık ve gölgelik ağaç fidanı dikildi.
Batman Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Öğrencisi Mehmet Sait Şeker'in okuduğu Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan fidan dikim törenine Batman Üniversitesi Genel Sekreteri Adnan Selçuk Erginöz, Batman Üniversitesi İdeal Gençlik Topluluğu Akademik Danışmanı Ömer İmir, SAĞ-ÇEV Yönetim Kurulu Başkanı Sıtkı Güneş, Batman Umut Kervanı Başkanı M. Ali Işık, üniversite görevlileri ile öğrenciler katıldı.
Burada bir konuşma yapan Batman Üniversitesi İdeal Gençlik Topluluğu Akademik Danışmanı Ömer İmir, "Etkinliğimizin orman haftasına denk gelmesi faaliyetimizi daha anlamlı bir hale getirdi. Toplumumuz, maalesef şikâyet toplumu haline gelmiştir. Eleştirmek ve şikâyet etmek kolay, inşa ve ihya etmek zordur. Bizler de icraat toplumu olma adına kampüsümüzü yeşillendirmek istedik. Kampüsümüzün yeşil alan eksikliğinden mustarip olan insanları buraya davet ettik. Sizler karanlığa taş atmaktansa ben de bir mum yakayım diyerek davetimize icabet ettiniz. Şikâyet değil icraat toplumu olma ve arkanızda bir eser bırakma adına özveri de bulunarak buraya kadar geldiniz. Bu duyarlı davranışınızdan dolayı öncelikle siz değerli katılımcılara, katkılarını esirgemeyen sayın rektörümüze, üniversite yönetimimize, Batman Sağlık ve Çevrecilik Derneğine ve bu organizasyonda emeği geçen tüm kardeşlerimize İdeal Gençlik Topluluğumuz adına çok teşekkür ediyorum." dedi.
İslam insanlara ve tüm canlılara faydalı olmayı emrettiğini belirten İmir, "Rahmet elçisi Peygamber Efendimiz (sav) 'İnsanların en hayırlısı insanlara faydalı olandır.' ilkesini bizlere miras bırakmıştır. Bu yüzden birçok defa ağaç dikmenin fazileti hakkında Müslümanlara tavsiyelerde bulunmuştur. Özellikle oluşan hava kirliliği, biyolojik kıtlık ve ozon tabakasının delinmesi gibi olumsuzlukların olduğu çağımızda bu amelin ne kadar önemli olduğu görülmektedir. Bu konuyla ilgili Peygamber Efendimiz (sav) 'Kıyamet kopmaya yakınken elinizde bir ağaç fidanı varsa ve onu dikmeye vakit bulabilirseniz onu dikin.' diye buyurur." ifadelerini kullandı.
Neden 'Kudüs ve Mescid-i Aksa Hatıra Ormanı' adını verdiklerini söyleyen İmir, "Kudüs neyimiz olur? Diyeceksiniz ki; bizim ilk kıblemizdir. Resûlümüzün Miraca yükseldiği yerdir. Yeryüzünde Kâbe ve Mescid-i Nebevi'den sonra üçüncü kutsal mescidimizdir. Yine diyeceksiniz ki Müslüman kardeşlerimizin işgal edilmiş yurdudur... Biliyor musunuz? Kudüs bütün bir yeryüzünün yüreğidir de ondan, yeryüzünün bütün mazlumlarının bileşke noktasıdır. Yeryüzünün damarlarına Kudüs'ten kan pompalanır. Kudüs İslam aleminin oksijen deposudur. Müslüman dünyanın ciğerlerine oksijen verilir, yani hayat verilir, oradan. Yaşadığımız şu yüz yılda Kudüs bildirmektedir Müslümanlara Müslüman olduklarını. Kudüs'le birlikte öğreniriz bir tek ümmet olduğumuzu. Kudüs'le birlikte saflarımızı belirleriz, çizgimizi netleştiririz. Yeryüzü ikiye ayrılır; Kudüs'ten yana olanlar, Kudüs'ün karşısında olanlar! Kudüs mücadelesinden sahneler seyrederiz de değişiverir sıcacık odalarımızın havası. Sofralarımız, lokmalarımız, ağızlarımızın tadı hep Kudüs'e ayarlıdır. Kudüs mücadelesi hatırlatır bizim Rabbimize karşı görevlerimizi, Müslümanlara karşı görevlerimizi! Filistinli çocuklar öğretir bizlere çocuk demenin ne olduğunu? Filistinli çocukların avuçlarındaki taşlardan öğreniriz süper güçlerin aslında koskoca bir hiç olduğunu! Kudüs'le birlikte küçülüverir gözlerimizde dünyanın en büyük teknolojileri. Filistinli çocuklar umut basıverir yeryüzünün bütün damarlarına. Birazcık olsun anlaşılmıştır galiba Kudüs'ün bizim neyimiz olduğu." şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından 'Kudüs ve Mescid-i Aksa Hatıra Ormanı'na fideler dikildi. (İLKHA)