Engellilerin önündeki engelleri kaldırmak amacıyla kurulan ve 200'ün üzerinde üyesi olan Batman Engelsiz Engelliler Derneği açıldı.

Batman merkez GAP Mahallesi'nde bulunan dernek açılışına Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş, Sason Kaymakamı Okkeş Beyaz, Batman Engelsiz Engelliler Derneği Başkanı Muzaffer Yıldırım, dernek üyeleri ve aileleri katıldı.

Dernek açma amacını anlatan Batman Engelsiz Engelliler Derneği Başkanı Muzaffer Yıldırım, engellilerin önündeki engelleri bir nebzede olsa kaldırmak ve dernek bünyesinde eğitim, sağlık, iş istihdamı konusunda faaliyet göstereceklerini söyledi.

Yıldırım, "Derneğimizin ilk amacı sağlık ve eğitim, eğitim almak, eğitim vermek, üretmek, öğrenmek, etkinliklere katılmak, kurs verme ve alma gibi amcalarımız var. Derneğimiz bir diğer amacı engelleri ortadan kaldırmak. Biz hiçbir zaman kendimizi engelli olarak görmedik ve görmeyeceğiz. Bizi engelliyorlar o ayrı mesele, inşallah onlar da kalkacak ortadan. Üye sayımız 200 küsurdur. Derneğimizin asıl amacı birbirimize sahip çıkmak, birbirimizi sormak, yardımlaşmak." dedi. (İLKHA)