Meteoroloji Genel Müdürlüğünün son değerlendirmelerine göre, bugün Marmara, Ege, Batı Akdeniz, Batı Karadeniz, Orta Karadeniz'in iç kesimleri, Konya ve Karaman dışında İç Anadolu bölge geneli ile Samsun, Adana, Kahramanmaraş ve Osmaniye çevrelerinin ile yarın Batı Karadeniz, İç Anadolu'nun doğusu Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu'nun kuzey ve batısının aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların hafif olmak üzere yağmur ve sağanak, sabah saatlerinde Erzurum, Kars, Ardahan ve Ağrı çevrelerinde yer yer karla karışık yağmur ve yükseklerinde kar şeklinde olması bekleniyor.

Hava sıcaklığının kuzey ve iç kesimlerde 2 ila 8 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

BÖLGELERDE HAVA

Marmara: Parçalı ve çok bulutlu, Edirne ve Kırklareli ile öğle saatlerinden sonra bölge genelinin hafif olmak üzere aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Ege: Parçalı ve çok bulutlu, Kuzey Ege ile öğle saatlerinden sonra bölge genelinin hafif olmak üzere aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Akdeniz: Parçalı, zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Antalya, Isparta, Burdur, Adana, Osmaniye ve Kahramanmaraş çevrelerinin hafif yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

İç Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, sabah kuzeybatısı ile öğle saatlerinden sonra Konya ve Karaman dışında bölge genelinin hafif olmak üzere aralıklı hafif sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Batı Karadeniz: Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Orta ve Doğu Karadeniz: Çok bulutlu, Orta Karadeniz'in iç kesimleri ile yarın Doğu Karadeniz'in hafif yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Doğu Anadolu: Çok bulutlu, bu sabah saatlerinde Van, Kars, Ağrı ve Iğdır çevreleri ile yarın sabah saatlerinden itibaren kuzey ve batısının yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; hafif olmak üzere yağmur ve sağanak, sabah saatlerinde Erzurum, Kars, Ardahan ve Ağrı çevrelerinde yer yer karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

Güneydoğu Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

BAZI İLLERDE HAVA

Adana: Parçalı, zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra hafif sağanak yağışlı 21°C

Ankara: Parçalı, çok bulutlu, aralıklı hafif sağanak yağışlı 17°C

Diyarbakır: Parçalı ve çok bulutlu 19°C

Erzurum: Çok bulutlu, hafif olmak üzere yarın sabah saatlerinde yağmur yer yer karla karışık yağmur ve kar yağışlı 9°C

İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra hafif yağmur ve sağanak yağışlı 18°C

Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu, yarın sabah saatlerinde hafif yağmurlu 19°C

Zonguldak: Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 20°C (İLKHA)