Almanya'da yapılan bir araştırmaya göre yüz binlerce çocuk ve genç, ortalama olarak günde iki buçuk saatini sosyal medya uygulamalarında geçiriyor.

Araştırmaya göre genç kızlar günlük ortalama üç saatin biraz üzerinde sosyal medyadayken, genç erkeklerin sosyal medya uygulamalarında geçirdikleri süre iki buçuk saati buluyor.

Birçok gencin sabahtan akşama kadar sosyal medyada sohbet ettiğini, paylaşımlar yaptığını ve diğer gönderileri beğendiğini belirten sağlık sigortası kurumlarından DAK Başkanı Andreas Storm, araştırmanın sonuçlarının endişe verici olduğunu söyledi.

Korkutucu olanın sosyal medya bağımlılığı ile depresyon arasındaki ilişki olduğunu belirten Storm, bu bağımlılığı bulunan gençlerin depresyona girmeye daha meyilli olduğunu ifade etti.

Araştırmaya katılan gençlerin üçte biri sosyal medyayı yaşadıkları boşluğu doldurmak için kullanırken bu oranın genç kızlarda daha fazla olduğu belirtiliyor.

Gençlerin neredeyse dörtte biri ise sosyal medyada vakit geçirmekten dolayı yeteri kadar uyku uyumuyor. Yine araştırmaya göre gençlerin beşte biri sosyal medya sebebiyle ebeveynleriyle tartışıyor.

Araştırmaya göre bir genç eğitim gördüğü zamanlar da dahil olmak üzere sürekli olarak sosyal medyadaki mesajlaşma uygulamalarını düşünüyorsa o zaman bu kişi bir bağımlı olarak değerlendiriliyor. Bir genç eğer akıllı telefonu veya sosyal medyaya bağlanabilecek diğer gereçleri yanında olmadığı zaman kızgın, huzursuz ve üzgünse o zaman bu da bağımlı olduğuna dair bir semptom oluyor. Araştırmayı yapan bilim insanları, "kontrolü kaybetme" terimini "gençlerin sosyal medyada geçirdikleri zamanı kendilerinin sınırlayamaması" olarak açıklıyor. (İLKHA)