"Yaşamak mı zor, anlamak mı zor?" adlı projeyi hayata geçiren öğrenciler, Elbruz Bilge Özel Eğitim İş Uygulama Merkezinde eğitim alan zihinsel ve bedensel engelli öğrencilerle düzenledikleri etkinliklerde bir araya geliyor. "Gökkuşağı renkleri gibi farklı ol, farkında ol." sloganıyla iyilik yarışına giren 8 imam hatipli, 2 rehber öğretmen eşliğinde uyguladıkları projeyle birinciliği elde etmeleri durumunda ödülü şehit ve gazi yakınlarına hediye etmek istiyor.

Yunus Emre Anadolu İmam Hatip Lisesi Okul Müdürü Abdullah Yılmaz, gazetecilereyaptığı açıklamada, öğrencilerinin gösterdiği azimden dolayı mutluluk duyduğunu söyledi.

Yılmaz, çalışmaların farkındalığı artıracağına inandıklarını dile getirerek "Çocuklarımıza kaliteli zaman geçirme, onları anlama, onlarla birlikte olma, onları hayata kazandırma, sosyalleştirme adına 8 öğrencimiz, 2 öğretmenimiz rehberliğinde bu okul ile iletişime geçtik. İlk olarak ziyaret ile başladık. Arkasından eğlence programları, ortak resim çalışması, görsel çalışmalar, konuşma etkinlikleri şeklinde faaliyetler yaptığımızda engelli kardeşlerimizin çok mutlu olduklarını, öğrencilerimizi her gördüklerinde neşelendiklerini gördük." dedi.

Proje koordinatörlerinden rehber öğretmeni Emine Vildan Cüre de ülke olarak toplumsal farkındalık konusunda geride olduklarını savunarak "Bu eksikliği öğrencilerin daha çabuk telafi etmesi adına böyle bir projeye başlattık." ifadelerini kullandı.

Öğrencilerden Talha Bilmez ise engelli akranlarıyla bir araya geldikleri için kendisinişanslı hissettiğini aktararak "Onlara samimiyetle yaklaştığımız zaman onlar da sevgilerini bize gösterebiliyorlar. O yüzden çok mutlu olduk. Aslında onlara bir adım geride kaldığımızda değil de bir adım ileriye gittiğimiz zaman onların o saflığını, temizliğini görüyoruz." diye konuştu.

Yarışmada dereceye girenler, okulların yaptıkları çalışmaları görsel ve yazınsal sunum haline getirip ilgili makama sunması sonucu belirlenecek.