TEKNOLOJİ SERVİSİ

Türkiye Vodafone Vakfı ve Habitat Derneği tarafından dijital geleceğe hazır nesillerin yetiştirilmesi hedefiyle hayata geçirilen "Yarını Kodlayanlar" projesi kapsamında Düzce'de Aralık ayında başlatılan ve bugüne kadar 100 çocuğa ulaşan kodlama eğitimlerine yeni eğitimlerle devam edildi. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü, Vodafone Türkiye CEO'su Colman Deegan, Türkiye Vodafone Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Hasan Süel'in de katıldığı eğitimlerde yaşları 7-14 arasında değişen toplam 100 çocuğa kodlama eğitimi verildi. Düzceli çocuklar, programlama hakkında fikir sahibi olurken, yaratıcılıklarını ortaya çıkaracak çalışmalar yaptı. "Yarını Kodlayanlar" projesiyle bugüne kadar 100 çocuğa ulaşılan Düzce'de 2 ayda 3 eğitmenle toplam 300 çocuğa kodlama eğitimi verilmesi hedefleniyor. Böylece, Düzce ile birlikte Karadeniz Bölgesi'nde toplam 1.100 çocuğa ulaşılacak.

DİJİTALLEŞME BÜTÜN DÜNYADA KÜRESEL BİR TREND

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü, şunları söyledi: "Dijitalleşme bütün dünyada küresel bir trend. Türkiye de bu trendin içinde. Bu dönüşüm bir tercih değil, zorunluluk. Çünkü dünyanın yeni kuralları dijital olarak yazılıyor. Dolayısıyla bu değişimin öncüsü olmamız gerekiyor. Geçen sene Bakanlığımızda Dijital Dönüşüm Platformu diye bir çalışma başlattık. Bu kapsamda Türkiye'nin dijital dönüşüm yol haritasını hazırlıyoruz. Kısa, orta ve uzun vadeli pek çok faaliyetimiz var. Hepsinin başı eğitim. Eğitim, dijitalleşmenin olmazsa olmazı. Türkiye Vodafone Vakfı'nın bu faaliyeti bu sebeple son derece önemli. 'Yarını Kodlayanlar' projesiyle genç nesilleri dijital dönüşümün öncüsü yapmak için çalışan Türkiye Vodafone Vakfı'na ve Habitat Derneği'ne teşekkür ederim.”

ÇORBADA BİZİM DE TUZUMUZ OLSUN İSTEDİK

Vodafone Türkiye CEO'su Colman Deegan, şöyle konuştu: "Düzce, kodlama eğitimi konusunda öncü bir şehir. 'Düzce Kodluyor' projesiyle örnek bir girişim başlattı. Bu sayede binlerce Düzceli çocuk kodlama öğrendi. Vodafone olarak, çorbada bizim de tuzumuz olsun istedik ve Yarını Kodlayanlar projemizle Düzce'yi de kapsadık. Dijital dünyanın dili kodlama. Geleceğin meslekleri kodlamaya dayanacak. Her bir çocuğumuz kod yazmaya başladığında, Türkiye dijitalleşmiş olacak. Kodlamanın yaygınlaşması, yerli yazılım üretimini de teşvik edecek. Böylece Türkiye teknoloji tüketen değil, teknoloji üreten bir nesle sahip olacak. Çocuklarımızı geleceğin heyecan verici dünyasına hazırlamaya devam edeceğiz."