GAZİANTEP - Gaziantep basınında bugün öne çıkan haber özetleri şöyle;
 
Ayıntab Gazetesi: Gaziantep Umut-Der Yardımları Sürüyor
Gaziantep Umut-Der her ay düzenli olarak sürdürdüğü yardım faaliyetleri kapsamında Mart ayında da onlarca ailenin ihtiyacını karşıladı. Gaziantep Umut-Der Başkan Yardımcısı Mustafa Çelik; Mart ayı itibariyle ellerinde bin 300 civarında başvuru olduğunu belirterek, "Dernek tespit komisyonumuz bunların tespitlerini yaptı. Yardımlarımız yapılan tespitlerle devam edecektir inşallah" dedi.
 
Yapılacak yardımların düzenli ve ihtiyaca cevap vermesinin ayni bağışlara bağlı olduğunun altını çizen Mustafa Çelik, bu anlamda hayırsever üye ve gönüllülerden ve halktan bu konuya duyarlı olmaları çağrısında bulundu.
 
Eğitimde Fen ve Anadolu Lisesi Fiyaskosu
Talim ve Terbiye Kurulu Eski Başkanı Prof. Dr. İrfan Erdoğan, 40 bin öğrenci üzerinde yapılan bu araştırmada başarılı öğrencileri alan liselerin, öğrenci başarısını arttırtması beklenmesine rağmen aksine azalttığını söyledi. Erdoğan, Anadolu liselerinin kapatılmasının oldukça isabetli bir adım olduğunu belirterek, sayıları binleri geçen Anadolu ve Fen liselerinin ortaöğretime zarar verdiğini ifade etti.
 
Metropol Gazetesi: Artık Hutbeyi Vatandaş Belirleyecek
Gaziantep Müftülüğü, internet sitesinde açtığı köşeyle bundan sonra hutbe konusunu belirlemede vatandaşın da görüşünü alacak.
 
GAP Gazetesi: 37 Bin Kaçak Sigara Ele Geçirildi
Gaziantep Emniyet Müdürlüğü ekiplerince gerçekleştirilen operasyonda 37 bin 500 paket kaçak sigara ele geçirildi. Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerince yapılan çalışmalar kapsamında Gaziantep kent merkezinde 4 ayrı operasyon gerçekleştirildi.
 
Gaziantep 27 Gazetesi: Hancağızdan Acı Haber
Nizip ilçesindeki Hancağız Barajı`nın su pompalama ünitesinde meydana gelen patlamada enkaz altında kalan Davut Akın`dan sonra Ökkeş Güçlü`nün de cesedi çıkarıldı… Akın ve Güçlü`nün yakınları sinir krizleri geçirdi.
 
Zafer Gazetesi: Bu Pisliği Temizleyin!
Gaziantep`in gözbebeği 100. Yıl Atatürk ve Kültür Parkı içerisinden akan dere pisilik içerisinde. Vatandaş bu durumun Gaziantep iline yakışmadığını ve yetkililerin de hemen harekete geçmeleri gerektiğini dile getirdi.
 
Referans Gazetesi: Şahinbey Gönüllerde Anıldı
Antep Savunması`nın sembol isimlerinden Mehmet Said`in (Şahinbey) şehit edilişinin 92. yıl dönümü nedeniyle anma programı düzenlendi.
(Ökkeş Korkmaz - İLKHA)