DİYARBAKIR- Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, Silvan ilçesindeki Murat Şenliklerine katıldıktan sonra, Kulp ilçesinde vatandaşlar ile görüştü. Toprak görüşmelerinde ilçenin içme suyu su sorununun Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker'in aracılığıyla DSİ'ye verilen talimat çerçevesinde bu yıl çözüleceğini ve Kulp ilçesine 16 derslikli Anadolu Lisesi, 24 derslikli Anadolu İmam Hatip Lisesi ve 200 öğrenci kapasiteli öğrenci yurdu yapımının 2012 yılında başlanacağını söyledi.


Vali Toprak, Kulp'ta Cazibe Merkezleri Projesi çerçevesinde uygulanan "İpek Üretim Merkezi"ne Eker'in talimatlarıyla 200 bin TL kaynak gönderildiğini belirterek, ayrıca bu proje için Kalkınma Bakanlığı tarafından Cazibe Merkezi Programından önemli bir kaynağın daha aktarılacağını belirtti.

Bu kaynakların ilçenin kalkınmasına önemli bir ivme kazandıracağına dikkat çeken Toprak, ilçesinin sembolü haline gelen ipek böcekçiliğinin bu sayede daha rağbet göreceğini belirterek 'İpek Üretim Merkezi'ndeki yaş koza işleme ve boyama bölümlerinde, bu yıl 50-60 kişinin istihdam edilebileceğini söyledi. (Osman İçli-İLKHA)