Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Afrin operasyonundan sonra İdlib meselesine ağırlık vereceklerini belirterek, "Afrin'den sonra İdlib'i de çözeceğiz. 3,5 milyon Suriyeliyi ilanihaye saklayacak halimiz yok." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 45'inci Muhtarlar Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, "Geçtiğimiz 15 yılda tüm sabotajlara, oyunlara, senaryolara rağmen büyük bir titizlikle koruduğumuz güven ve istikrar ortamı sayesinde kısır döngüyü kırmayı başardık. Bölgesel ve küresel güç olarak sürekli yükseldik. İç kaynaklı istikrarsızlık çıkarma gayretleri son 5 senede çok farklı görünüm kazanmaya başladı. Bu gaye ile FETÖ'nün emniyet, yargı, ordu, iş dünyası ve diğer alanlardaki tüm gücünü seferber ettiğini gördük. PKK'nın yoğun ve cüretkâr saldırılara giriştiğini, şehirleri işgale yeltendiğini gördük. AB'nin verdiği tüm sözleri çiğnemek pahasına ülkemize cephe alması da aynı döneme denk geliyor. Bizim meşrebimizde dostlarına, kardeşlerine, komşularına sırt dönmek yoktur. Tüm kardeşlerimize sınırlarımızı ve kalplerimizi açtık. Terör örgütünün bölgemizde palazlandırıldığını görünce artık daha fazla bekleme imkanımız kalmadı." ifadelerini kullandı.

"3,5 milyonu burada ilanihaye saklayacak halimiz yok"

"Fırat Kalkanı ile 2 bin kilometrekarelik alanı kontrolümüz altına aldık. 135 bin mülteci kardeşimizin tekrar topraklarına dönmesini sağladık, oraları imar ettik." diyen Erdoğan, "Şimdi de aynısını Afrin'de yapalım istiyoruz. Afrin olayını çözeceğiz, İdlib'i çözeceğiz ve mülteci kardeşlerimiz tekrar kendi topraklarına, evlerine dönsün istiyoruz. 3,5 milyonu biz burada ilanihaye saklayacak halimiz yok. Onlar da bir an önce kendi topraklarına dönmek istiyorlar. Bir kısmı burada kalabilir, ayrı konu ama bu gerçeği görmemiz gerekiyor. Rusya ve İran ile birlikte İdlib'de güvenli bölge adımlarını attık. Son olarak Afrin'e Zeytin Dalı Operasyonu'nun düğmesine bastık. Bin 28 terörist etkisiz hale getirildi. Bunu Bay Kemal'e rağmen temizliyoruz. Ne diyor beyefendi? 'Afrin'e gitmeyin, fazla içeri gitmeyin.' Senden mi alacağız emri? Bize milletimizin emri var, emri. Ona kalsa 'Esed ile masaya oturun da işi konuşun.' diyor. Bir milyon vatandaşını öldüren katille neyi konuşacağız? Siz yeri gelir teröristlerle beraber konuşabilirsiniz, Ankara'dan İstanbul'a yürüyebilirsiniz. Biz terör örgütlerinin icazeti ile yola çıkanlarla beraber yol yürümedik, bundan sonra da yürümeyeceğiz. Utanmadan, sıkılmadan bizim DEAŞ ile iş birliği yaptığımızı söylüyor. Bunda yüz yok, haysiyet yok, onur yok. Ne zaman bunu ispata davet ettiysem hiçbir zaman ispat etmemiştir. AK Parti'nin DEAŞ'a destek olduğunu ispat et, ben bu makamda, görevde durmam, çekilirim. Sen ispat edemezsen çekilir misin? Çekilemez. Hayatı yalan üzerine kurulu. DHKP-C ile yürüyen birisi." şeklinde konuştu.

Son olarak Erdoğan, "Türk Tabipleri Birliği denen bu kuruluşun Türklük ile alakası yok. Türkiye Barolar Birliğinin de Türkiye'ye layık olan hiçbir tarafı yok. Türk kavramını siz kullanamayacaksınız. Çıkarılacak olan kanunlarda Bakanlar Kurulu kararıyla bu ülkede tüm hukukçular, doktorlar kendi derneklerini kurabilecekler ve para ödemesi yapmayacaklar. Ondan tutuştular." dedi. (İLKHA)