İçerisinde Adıyaman Evi ve su değirmeni ile birlikte nostaljik fırın, tatlı salonu, öğrenci butiği, demir atölyesi, Türk-İslam Sanatları atölyesi, hediyelik eşya satış bürosunun bulunduğu Miniyaman Çarşısı yeni oturma alanları, yürüyüş yolları, çeşme, lavabo, seyir terası, gözlem kulübesi ve çayevi ile farklı bir görünüm alıyor.
Nostaljik fırının hemen yanına inşa edilen ek salon ile daha da büyüyen fırının hemen ilerisine ziyaretçiler için yeni çeşme ve lavabolar inşa edilirken civara yeni oturma alanları ve yürüyüş yolları yapıldı. Bu alanda ayrıca çocukların oynayacağı oyun grupları ve sağlıklı yaşam için spor yapanların kullanacağı araçlar da yerleştirilecek. Adıyaman Evi'nin alt kısmına ise Adıyaman manzaralı seyir terası, gözlem kulübesi ve çayevi yapıldı.
Yapılan çalışmalar hakkında değerlendirmede bulunan Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü, Adıyaman kültürünü gelecek kuşaklara aktarmak için 2014 yılında Adıyaman Evi'ni 2015 yılında ise Minyaman Çarşısını inşa ettiklerini söyledi.
Gönüllü, "Resmî açılışlarını Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptığı bu bina ve alanlar sonraki ilavelerimiz ile genişledi, büyüdü. Bu yıl alana yeni yürüyüş yolları, oturma alanları, çeşme ve lavabo yaptık, fırını büyüttük. Adıyaman Evi'nin hemen alt kısmına da Adıyaman manzaralı seyir terası, gözlem kulübesi ve kıraathane inşa ettik. Adıyaman Evi ise Adıyaman'ımızın geçmişine dair kent kültürünün araştırıldığı, tanıtılıp yaşatıldığı bir kent kültürü müzesi işlevi yüklenecek. Böylece büyüyen alan ile kültürel bir miras oluşturmuş olduk. Burayı ziyaret eden misafirlerimiz hem Adıyaman kültürünü tanımış hem de hoş vakit geçirmiş oluyorlar. Adıyaman Üniversitesine böyle güzel eserler kazandırmanın gururunu yaşıyoruz." dedi. (Cemil Özdaş-İLKHA)