Kuveytli iş adamları tarafından kurulan Tarahum Derneği tarafından Şanlıurfa'da yaşayan Suriyeli göçmenlere ücretsiz ekmek dağıtılması için ekmek fırını açıldı.

Bu fırında göçmenlerin ekmek ihtiyacını karşılayabilmek adına günde 100 bin ekmek otomatik sistemle üretiliyor.

Fırının açılışı dolayısıyla bir program gerçekleştirildi. Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, derneğin faaliyetlerinin gösterildiği sunumla devam etti.

Burada katılımcılara hitap eden Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Kuveytli iş adamlarına bu girişimlerinden dolayı teşekkür etti.

Erin, "Suriyelilerin durumunu geçici bir durum olarak görüyoruz ancak 6-7 yıl gibi bir süreyle karşı karşıya kaldık. Ne kadar kalırlarsa kalsınlar, başımızın ve gözümüzün üzerinde yerleri var. 2 milyonluk bir şehir olan Şanlıurfa üzerinden konuşmak gerekirse nüfusun dörtte biri oranında, 550-600 bin misafirin geldiğini düşünün. İlk geldiklerinde barınma, yiyecek ve giyecek ihtiyaçları varken bugün hepimizin ihtiyaç duyduğu iş, eğitim, sağlık gibi diğer alanlarda da baş gösteren taleplerini iyi yönlendirmemiz gerektiğini hepiniz biliyorsunuz. İlk acil durumu atlattıktan sonra bugün itibariyle yapmaya çalıştığımız, bu kardeşlerimize yapılan yardımların koordinasyonunun uyum içerisinde gerçekleştirilmesi, yardımların ihtiyaç sahiplerine zamanında ulaşmasının temin edilmesi oldu. Burada yaşamaya devam eden Suriyeli kardeşlerimizi ekonomik, sosyal, mesleki ve teknik alanda yetiştirmek amacıyla onları hem kendilerine hem de topluma yararlı olacak bir seviyeye taşımamız gerekiyor." dedi.

Kentte okul okuyacak yaşta olan 150 bin Suriyeli çocuğun olduğunu anlatan Erin, geçtiğimiz yıl bunlardan 50 bine yakınını okula devam ettirebildiklerini söyledi.

Tarahum Derneği Başkanı Şeyh Hamed el Haciri ise böylesi yardımda bulunabildikleri için mutlu olduğunu dile getirdi.

Derneklerinin, BM tarafından görevlendirilerek insani krizlerin olduğu yerlerde yer almaya devam ettiğini anlatan Haciri, Allah rızası için iyilik yaparak, insanların ve İslam âleminin sevgisini kazandıklarını sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından Vali Erin'e, derneğin yöneticileri tarafından plaket takdim edildi. Fırının açılış kurdelesini kesen Erin ve beraberindeki Kuveytli heyet, fırını gezerek, üretim tekniği ve kapasite hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Açılış programına; dernek temsilcilerinden Şeyh Salim Mustafa, Kuveyt Büyükelçiliği yetkilileri, Suriyeli kanaat önderleri ile davetliler de katıldı. (İLKHA)