Batman Fen Lisesi öğrencileri tarafından "Kitap Bir İlaçtır" sloganıyla başlatılan kampanya kapsamında özel bir hastanede yatmakta olan hastalar ziyaret edilerek kitap hediye edildi.
Öğrencilerinin TÜBİTAK'a katılmak için hazırladıkları projenin çok güzel olduğuna dikkat çeken Batman Fen Lisesi Müdürü Mehmet İsen, günümüz gençlerin, kitap okuma alışkanlıklarının çok az bir seviyede olduğunu belirterek bunun önüne geçerek birçok etkinlik yaptıklarını ifade etti.
'Batman Her Yerde Okuyor' kampanyasına destek amaçlı farklı çalışmalarının olduğunu belirten İsen, "Batman Fen Lisesi olarak okuma alışkanlığını öğrencilerimize kazandırmak ve özellikle Batman Valimiz Sayın Ahmet Deniz beyin başlatmış olduğu 'Batman Her Yerde Okuyor' kampanyasını desteklemek amacıyla okulumuz olarak birçok okuma etkinlikleri gerçekleştirdik. Bu etkinliklerde özellikle öğrencilerimizin kitap okuma alışkanlığı kazansın diye biz bu tür etkinlikleri gerçekleştiriyoruz. Öğrencilerimizin TÜBİTAK için hazırlamış oldukları 'Kitap Bir İlaçtır' projesi kapsamında hastanelerde hastalara kitap dağıtımı yaparak kitap okumalarını teşvik etmektedir. Buda o hastaların az bir sürede olsa sıkıntılarını unutup kitap okuma alışkanlığı kazanmasına sebebiyet verecektir. Projemizi başlatan tarih öğretmenimiz Mehmet Emin Sütçü Beye ve öğrencilere teşekkür ediyorum." dedi.
"Kitap Bir İlaçtır"
Yapılan kampanya hakkında bilgi veren Batman Fen Lisesi öğrencileri Maria İnanç ve Sevgi Ataklı, manevi hastalıkların ilacı olan kitapların maddi hastalıkların da ilacı olduğuna inanarak hasta ve hasta yakınlarına kitap dağıttıklarını ifade ettiler.
Herkesin ve her kesimin kitap okuması gerektiğine dikkat çeken Maria İnanç, "Toplum olarak kitap okumaktan git gide uzaklaşmakta ve kültürel anlamda ciddi bir yozlaşma yaşamaktayız. Tüm istatistiksel veriler, ülke olarak bu hususta istenilen düzeyden çok uzakta olduğumuzu ortaya koymaktadır. Bu toplumsal yaraya çare sunabilmek ve aynı zamanda kitapların manevi hastalıkların tedavisinde olduğu gibi maddi hastalıkların tedavisinde de etkili olduğunu ortaya koyabilmek için 'Kitap Bir İlaçtır' dedik ve hastanede yatan hastalarımıza kitap hediye ederek kitap okumalarını tavsiye ettik. Projemizde ayrıca hastanelerde birer kütüphane oluşturulması ve periyodik olarak hastalara kitap servisi yapılmasını da öngörmekteyiz." ifadelerini kullandı.
Kitap okumanın bir tedavi yöntemi olduğunu söyleyen İnanç, "Kitap okumanın, hastaların tedavisinde bir terapi unsuru olarak iyileşme sürecine katkı sağladığını ortaya koymak ve hastanede yatan hastalarımızın ve refakatçilerinin en büyük sorunlarından birisi olan hastane havasının verdiği sıkıntıyı hafifletebilmek için yürüttüğümüz bu proje ile TÜBİTAK'a katılmayı planlıyoruz. Aynı zamanda amacımız, kitap okuma hususuna dikkat çekip farkındalık oluşturmak ve kitabın her yerde okunabileceği ve okunması gerektiğini vurgulamaktır." diye belirtti.
Öğrencilerden Sevgi Ataklı ise şunları aktardı: "Biz bu projemizi, okul müdürümüz Mehmet İsen ve öğretmenlerimizin desteğiyle, ilimiz hastanelerinden sadece birinde, kısıtlı imkânlarla ve sınırlı bir sürede gerçekleştirdik. Bu projemizin, yaygınlaştırılması, sürekliliğinin sağlanması ve ciddi bir şekilde desteklenmesi halinde, tahminimizin de ötesinde olumlu sonuçlar vereceğine inanıyoruz. Bu konuda sayın valimizin hassasiyetini biliyor ve bu projemizi destekleyip yaygınlaştırmasını istiyoruz."
Kitap alan hasta ve refakatçılar yapılan projeden çok memnun olduklarını ifade ederek öğrencilere başarılar dilediler. (M. Sait Çelik - İLKHA)