Gaziantep'in Şahinbey ilçesinde hırsızlık operasyonuna giden polislere ateş ederek bir polisi yaralayan ve olayın ardından gözaltına alınan 4 şüpheliden 2'si tutuklanarak cezaevine konuldu.

Dün gece Şahinbey ilçesi İstiklal Mahallesi'nde meydana gelen olayda, Mehmet G. isimli bir kişinin çalınan güvercinlerinin saklandığı eve operasyon düzenlendi. İddiaya göre, şüphelinin operasyona gelen polisleri fark etmesiyle telefonla arayıp haber verdikleri belirlenen ve operasyonun düzenleneceği eve 06 CCK 93 plakalı otomobille gelen kişiler polislere tüfekle ateş açıp kaçtı.

Açılan ateşle bir polisin yaralandı. Olayın ardından otomobildeki O.D, M.B. ve G.G ile evdeki C.A, isimli şüpheliler gözaltına alınarak emniyete götürüldü.

Emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden O.D. ve C.A. tutuklanırken, diğer şüpheliler ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Bir şüpheli Bylock'tan tutuklandı      

Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından FETÖ'ye yönelik yürütülen soruşturma kapsamında bir eve operasyon düzenlendi. Operasyonda şifreli haberleşme programı Bylock'u kullandığı tespit edilen A.A. isimli şüpheli gözaltına alındı.

İfadesi alınmak üzere emniyete götürülen A.A, sorgusunun ardından önce savcılığa ve ardından ise tutuklama istemiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edildi.

A.A. çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)