İZMİR - SP İzmir İl Teşkilatı tarafından SGK Narlıdere Dinlenme Tesislerinde düzenlenen 'Genişletilmiş Divan Toplantısı'na katılan Mustafa Kamalak, partililere hitap ettiği konuşmasında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Kamalak, bazı kesimlerin Milli Görüş içinden kopan siyasi hareketlerin bugünkü durumuna dikkati çekerek Saadet Partililere acıma duygusu içinde baktığını, ''siz hala orada mısınız'' dediğini belirtti. Milli Görüşçülerin her türlü takdire ve övgüye layık olduğunu kaydeden Genel Başkan Kamalak, "Size bu şekilde bakanlar asıl itibarıyla acınacak olanlardır. Davasını bırakıp yönünü çevirenler mi kazançtadır, yoksa hak davasının sonuna kadar arkasında durarak mücadelesine devam edenler mi kazançtadır? İdealini yitirmiş, davasını bırakmış insanlar en acınası insanlardır. Bir davanın haklılığı geçici kalabalıkların çokluğu ile değil, ilahi iradeye uygunluğu ile ölçülebilir." diye konuştu.

Çerçevenin İçindeki Resim Önemli
4+4+4 zorunlu eğitim sisteminin aslı itibarıyla kendi programlarında olduğunu ifade eden Kamalak, seçim meydanlarında 4+4+3 olarak anlattıkları bu sistemin hükümet tarafından ''Saadet'in peşine takılmış gözükmemek'' için küçük bir değişiklikle sonunun 4 yapılarak meclise getirildiğini savundu. Bu projeyi kabul ettiklerini, ancak çerçevenin içine konulacak resmin önem taşıdığını kaydeden SP Lideri Kamalak, içeriğin çok önemli olduğunu dile getirdi. "Bu milletin dini İslam, kitabı da Kuran'ı Kerim olduğuna göre birinci sınıftan itibaren Kuran'ı Kerim en azından seçmeli ders olmalıdır. Çanakkale'deki şehit dedelerimizin mezar taşlarını okuyabiliyor musunuz? Okumak istemez misiniz? O zaman Osmanlıca da seçmeli ders olarak okutulmalıdır. Pek çok icadın sahibi Müslüman âlimlerdir. Batı bunları bizden gasp etmiştir. İlimler Tarihi dersini de bu çerçevenin içine koyalım. Çocuklarımız gerçek ilmin kimler tarafından geliştirildiğini öğrensin. Eğitimin ilk 4 yılından sonra öğrencilerimizin devam edeceği yollar üçe ayrılsın. İlk kulvarı klasik ortaokul oluştursun. İkinci kulvarı mesleki ortaokul oluştursun. Üçüncü kulvarı ise Kur'an kursları oluştursun." diyen Genel Başkan Kamalak, bu üç yoldan bir diğerine geçmek isteyenlere de geçiş imkânları sağlamak gerektiğini sözlerine ekledi.

Türk Askeri Afganistan'a Emperyalizm İstediği İçin Gitti
Kamalak, "Şehitlerimizin acısını yüreğimizde hissediyoruz. Başbakan diyor ki 'biz büyük devletiz, Afganistan'da asker bulundurmalıyız' Peki, Afganistan'a giden Mehmetçik, gerçekten oradaki Afgan kardeşlerimize yardım için mi gidiyor, yoksa uluslararası emperyalizmin sömürgesine destek vermek için, belirli güçlerin emri üzerine mi gidiyor? Askerlik çağına gelmiş çocuklarınızı gönül rahatlığı ile askere gönderebiliyor musunuz? O halde bu ülke yaşanabilir bir ülke değildir" şeklinde konuştu.

 

Programda konuşan SP Genel Başkan Yardımcısı Şerafettin Kılıç ise merhum Erbakan'ın kurduğu teşkilat ve çalışma modelini uygulamaları halinde başarılı olmamalarının mümkün olmadığı söyledi. Genel Başkan Kamalak'ın yoğun bir çalışma temposu içerisinde olduğunu vurgulayan Kılıç, "Hiç durmadan, canla başla çalışıyor. Tüm Türkiye'yi karış karış geziyor. İnanıyoruz ki, Milli Görüş yakında ikinci baharını yaşayacak ve iktidara gelerek yüzleri güldürecektir" dedi.

 

İl Başkanı Bayram Sakartepe de, "İzmir, adeta yatağa mahkûm edilmiş hasta bir şehir konumuna getirilmiş durumdadır. İzmir'de yaşayan insanlarımız ne hizmetlerden, ne de kentin gerileye gerileye geldiği noktadan memnun değildir. İzmir'in Milli Görüş yönetimine ve hizmet anlayışına şiddete ihtiyacı vardır" diye konuştu. (İlyas Yıldız - İLKHA)