BATMAN - Hasankeyf ilçesinde, bugün saat 10.00'da Uluslararası Dağ Bisikleti Şampiyonalarına ev sahipliği yaptı. Türkiye Bisiklet Federasyonu ve UCİ (Union Cycliste İnternationale) tarafından uluslararası yarış takvimleri çerçevesinde Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da bisiklet turnuvası ilk kez Hasankeyf'de gerçekleştirildi. Türkiye genelinde lisanslı uluslararası kategorilerde yapılan yarışlara 49 sporcu katıldı.

Düzenlenen etkinliğe Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Batman Valisi Ahmet Turhan, Batman Milletvekili Ziver Özdemir'in yanı sıra Batmanlı halk da yoğun ilgi gösterdi. Gerçekleştirilen bisiklet turnuvasında Maliye Bakanı, eşi ve Batman Valisi de bisiklete binerek, yarışlara destek verdiler.

 

Hasankeyf Köprüsü Trafiğe Kapatıldı
Yarış nedeniyle Hasankeyf Köprüsü yaklaşık yarım saatlik trafiğe kapatıldı. Yarışa habersiz yakalanan şoförler, trafiğin kapalı olması nedeniyle uzun kuyruklar oluşturdu. İşin ilginç tarafı da kimse yolların neden trafiğe kapatıldığını bilmiyordu.

 

Şahin Kaya, "Yarım saattir bir trafik yoğunluğu var nedeni de Hasankeyf İlçe Emniyet Müdürlüğünün işgüzarlığı başka bir şey değil. Madem bir yarış yapılıyor ona göre bir uygulama yapılmalı bir alternatif yol seçilmesi lazımdı. Mağdur olduk" ifadeleri kulandı.

 

Trafiğe takılan bir gelin konvoyundan Murat Arsay ise, "Maliye bakanımız önce köylerimizin yollarına baksın sonra yarışlar düzenlesin. Çok mağdur olduk konvoyla gelini aldık 30-45 dakikadır buradayız" şeklinde konuştu. (M. Sait Çelik - İLKHA)