BATMAN- Batman Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri arasında Hz. Peygamberin Veda Hutbesini en güzel okuyan öğrencinin seçileceği bir yarışma düzenlendi.
 
Veda Hutbesi Okuma Yarışması Kur`an tilaveti ile başladı. Daha sonra Meslek Dersleri Öğretmeni Ramazan Ece tarafından Veda Hutbesi`nin önemi ile ilgili bilgilendirme konuşması yapıldı. Ece konuşmasında, 14 asır önce Hz. Peygamberin Veda Hutbesi ile vurgulamak istediği konuların önemine değindi. Veda Hutbesi`nin gerektiği gibi anlaşılması gerektiğinin önemine vurgu yaptı.
 
Yarışmanın final bölümüne katılan ve dereceye giremeyen diğer 7 öğrenci ise; Mahmut Yıldırım, Sevim Özhan, Büşra Argun, Sana Kaya, Şirin Ertaş, Ruken Ekin, İrem Sütçi oldu. Yarışmanın Jüri üyeliklerini ise, Meslek Dersleri Öğretmenleri M. Nezir Ceylan, Hasan Kaya, Emine Öztürk, Edebiyat öğretmenleri, Mesut Orgo ve Vildan Türkay yaptı. Yarışmada jüri üyeleri; Ezber, telaffuz, tonlama, vurgu, konuya hâkimiyet, sahneyi kullanma, jest ve mimik alanlarında yarışmacıların gösterdikleri performansları değerlendirdiler.
 
İmam Hatip Lisesi öğrencileri arasında yapılan yarışmanın ön elemelerinin ardından finale kalan 10 öğrenci Veda Hutbesini en güzel şekilde seslendirebilmek için yarıştılar. Yarışmada birinciliği Betül Aslan isimli öğrenci alırken, ikinciliği Âmine Eriman, üçüncülüğü de Ahmet Sinan Gök isimli öğrenciler aldı.
 
Programda, ara bölümlerde ve jüri üyelerinin değerlendirme yaptığı esnalarda ilahiler ve şiir dinletileri de yer aldı. Yarışma sonunda dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyelerin verileceği ifade edildi. Program sonunda yarışmacı öğrenciler ile jüri üyeleri birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.(Veysi Rüzgar-İLKHA)