Kamalak, ``acınacak olanın davasını bırakıp gidenler olduğunu, bir davanın haklılığının geçici kalabalığıyla değil, ilahi adalete uygunluğuyla belli olduğunu`` söyledi.
Konuşmasında Milli Eğitim Bakanlığı tarafından zorunlu eğitimi 12 yıla çıkaran kanun teklifine yönelik partilerinin görüşlerine yer veren Kamalak, 4 4 4 zorunlu eğitim sisteminin aslı itibarıyla kendi görüşleri olduğunu, seçim öncesinde 4 4 3 olarak öngördükleri bu sistemin hükümet tarafından ``Saadet`in peşine takılmış gözükmemek`` için küçük bir değişiklikle meclise getirildiğini savundu.
Bu projeyi kabul ettiklerini, ancak bazı önerilerinin bulunduğunu kaydeden Kamalak, şöyle konuştu:
``Çerçeve anlaşıldı, ama bunun içine hangi fotoğrafı koyacaksınız. İçeriği ne olacak? Biz bu konuda yardımcı olmak istiyoruz. Bu noktada Sayın Başbakan dindar nesilden bahsetti. Evet Sayın Başbakan bunu da destekliyoruz. Ancak dindar nesil nasıl yetiştireceksiniz. Hangi kitapları okutarak yetiştireceksin. İslam`ın temel kitabı Kur`an-ı Kerim olduğuna göre bu çerçevenin bir köşesine birinci sınıftan itibaren Kur`an-ı Kerim en azından seçmeli ders olsun. Haksız bir talep içinde miyiz?``
Kamalak, okullarda Osmanlıca`nın da seçmeli ders olarak okutulması gerektiğini, ilk 4 yıllık zorunlu eğitim sonrası klasik ortaokul, meslek okulları ve üçüncü kulvarda da Kuran kurslarının açılması gerektiğini öne sürdü.