Bugüne kadar yalnızca hâkim ve savcılara tanınan mektuba el koyma hakkı, çıkarılan OHAL KHK'sı ile polislere de verildi.

Olağanüstü hal (OHAL) kapsamında çıkarılan 696 sayılı Kanun Hükmünde Kararname'de (KHK) önemli bir düzenleme de Ceza Muhakemesi Kanunu'ndaki (CMK) 'posta el koyma' maddesine ilişkin oldu.

KHK ile savcıların talimatı doğrultusunda polis de bundan sonra şüpheli olduğu değerlendirilen posta ve mektupları açabilecek.

Ancak düzenleme yalnızca tehlikeli maddelerin izinsiz olarak bulundurulması veya el değiştirmesi, uyuşturucu veya uyarıcı madde imal ve ticareti suçları, Ateşli Silahlar ve Bıçaklar ile Diğer Aletler Hakkında Kanun'un 12'nci ve 13'üncü maddelerindeki suçlar, Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu'nun 67'nci ve 68'inci maddelerindeki suçlarla sınırlı tutuldu.

Değişiklik öncesindeki maddeye göre, suçun delillerini oluşturduğundan şüphe edilen, soruşturma ve davada adliyenin eli altında olması zorunlu sayılan postalara, savcı ve hâkimin onayıyla el konulabiliyor; savcı ve hâkim tarafından açılabiliyordu. (İLKHA)