Körleri Eğitim ve Kalkındırma Derneği Gaziantep Şubesi düzenlenen törenle açıldı. Derneğin açılışına katılan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, "Biz artık engelli tanımını değiştiriyoruz, engel, elde, ayakta, gözde kulakta değil, yaşarmayan gözde nasırlaşmış kalptedir."dedi.

43 yıl önce kurulan Körleri Eğitim ve Kalkındırma Derneği'ni kuranlara teşekkür eden Şahin, "Engelli daire başkanlığı statüsünde kuran ve başına bir engelli getiren kurumsal kapasitemizi bu işe yoğuran ilk belediyeyiz. 2002'de hiçbir şey eskisi gibi olmayacak diyerek bu yola çıktık. Sözümüzün arkasında durarak eylemlerimizle farkındalığı oluşturmamız gerekiyordu. Engelli engelsiz, yaşlısı ve gencinin hayat bulduğu yeni Türkiye projesiyle yola çıktık."dedi.

Engellilere fırsatlar verilmesi gerektiğini belirten Şahin, "Engelsiz bir şehir ve engelli dostu şehir nasıl olabiliriz?' diye baktığımız noktada uygulamanın başındayım. Bu mesele 'biz çok şey yaptık' diyecek bir mesele değil. Sizlerde muhteşem bir hazine var. Önemli olan sizlere dokunmak ve fırsat vermektir. Ben engellilerden çok şey öğrendim. Türkiye'nin en güzel okullarını kazanan ve dereceyle de bitiren arkadaşlarımız var. Engelli okulumuzun başına da sayın vekilimizin yardımıyla engelli müdür getirdik. Artık sizler de söz sahibi olacaksınız. Körleri Eğitim ve Kalkındırma Derneğimiz de ulusal tecrübesiyle şehrimize büyük bir zenginlik katacaktır. Sizin hizmetinizde ve emrinizdeyiz, birazcık dokunduğumuz arkadaşların neleri başaracağını gördük onların gönül gözü açık. Artık engelli tanımını değiştiriyoruz, engel, elde, ayakta, gözde kulakta değil, yaşarmayan gözde nasırlaşmış kalptedir."ifadelerini kullandı.

Körleri Eğitim ve Kalkındırma Derneği Genel Başkanı Nuran Özgül ise, derneğin görme özürlülerin kabiliyetlerine göre eğitim ve öğrenimlerini desteklemek, iş ve meslek sahibi olmalarını, topluma yararlı hale gelmelerini temin etmek amacıyla 1974 yılında İstanbul'da kurulduğunu bildirdi.

Konuşmaların ardından katılımcılar, görme engellilerin hayatını anlatan kısa bir film izledi. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)