1948`den beri Filistin halkına kan kusturan işgalciler bu kez ülkesini ve onurunu savunan Filistinli direnişçileri sözde yasal yollarla katletmenin çözümünü buldu.

İşgalci israil Savunma Bakanı Avigdor Liberman, Filistinlilere idam cezası getirilmesini öngören yasa tasarısının yarın(Çarşamba) günü İsrail Parlamentosu Knesset'te oylamaya sunulacağını bildirdi.

İsrail televizyonuna konuşan Liberman, israil hedeflerine karşı operasyon düzenleyen Filistinlilerin idam edilmesini öngören tasarının çarşamba günü ilk tur oylamaya sunulacağını duyurdu.

Liberman, "Bu türden bir kanun, ABD kanunlarında da var. Bu nedenle, İsrail'in de dünyadaki en güçlü demokratik sistemin izinden gitmesi tercih edilir." dedi.

Direnişin evlatları idama boyun eğmez

İşgal rejiminin bu kararı Trump`un Kudüs kararı ile birlikte değerlendirildiğinde siyonist rejimin bilinçli bir şekilde gerginlik stratejisi izlediği ve caydırıcı yöntemlerle direnişi tökezletmeye çalıştığı görülüyor. Ne var ki Kudüs`ün çocuklarının 1948`den beri siyonizme boyun eğmedikleri gerçeği, idam ile tehdit sürecinin de direnişi teslim alamayacağı değerlendirmelerine neden oluyor.