Ağrı Kapalı M Tipi Cezaevi'nde 4 Aralık'ta, kapatılan su kuyusundan sızan gazdan zehirlenerek Erzurum'a sevk edilen Jandarma Er İdris Gülek, tedavi gördüğü hastanede 21 gün sonra hayatını kaybetti

Ağrı Kapalı M Tipi Cezaevi'nde 4 Aralık'ta meydana gelen olayda 43 asker ve 6 kamu görevlisi zehirlenmişti.

Cezaevinin dış güvenliği için nöbet tutan 2 asker çıkan gazdan ağır şekilde etkilenmişti. Durumu ağır 2 askerden biri olan Van'ın Çatak nüfusuna kayıtlı Jandarma Er İdris Gülek, tedavi gördüğü Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeki yaşam mücadelesini kaybetti. Gülek, yarın sabah düzenlenecek törenin ardından memleketi Van'da son yolculuğuna uğurlanacak.

51 kişi zehirlenmişti

2016 yılında yapımı tamamlanan M Tipi Cezaevinin içme ve kullanma suyu ihtiyacını karşılamak üzere 2016 yılında su kuyusu açılmış, yapılan incelemeler sonucunda suyun içme ve kullanıma uygun olmadığı tespit edildiğinden artezyen yapılan kuyu aynı tarihte beton ile kapatılmıştı.

Geçen zaman içerisinde kuyu suyunun tazyiki ile kapatılan yerde sızmalar meydana gelmiş, sızan su ile birlikte mahiyeti henüz tespit edilemeyen gaz çıkışı olmuştu. 

Cezaevinin dış güvenliği için nöbet tutan 2 askeri çıkan gazdan ağır şekilde; bu askerleri almaya gelen 43 asker ve aralarında polis, itfaiye eri ve sağlık personelinin de bulunduğu 6 kamu görevlisi sızan gazdan hafif şekilde etkilenmişti. (İLKHA)