Anadolu Gençlik Derneği (AGD) tarafından düzenlenen "Gençler Efendimizin İzinde Siyer-i Nebi Yarışması" sınavı, ülke genelinde il ve ilçe merkezlerinde gerçekleşti.

Yaklaşık bir milyon öğrencinin katıldığı ve 90 dakika süren sınavda, ortaokul öğrencilerine test şeklinde 60, lise öğrencilerine ise 90 soru soruldu.

Van AGD Organizasyon ve Planlama Komisyonu Başkanı Sıdık Çağlı, her yıl Türkiye'nin il ve ilçelerinde olduğu gibi Van'da da Hazreti Muhammed'in hayatını anlatan kitapları gençlere ulaştırdıklarını söyledi.

"Hedefimiz birinci veya ikinci belirlemek değil"

Gerçekleştirdikleri Siyer-i Nebi Yarışması'na öğrencilerin büyük ilgi gösterdiğini anlatan Çağlı, yarışmada hedeflerinin gençler arasında birinci veya ikinciyi belirlemenin olmadığını vurguladı.

Çağlı, "Van'da 13 ilçe ve 27 okulda 8600 öğrencinin katılımıyla sınavı gerçekleştirdik. Amacımız, Efendimizin hayatını, hayatına tatbik edecek gençler yetiştirmek, onun mücadelesini, İslam'ı insanlara nasıl aktardığını gençlere aktarmaktır. Rabbim bu gençleri inancına sahip çıkan bir nesil olarak yetiştirmeyi nasip etsin " dedi. (İLKHA)