Emperyalist ABD Başkanı Trump'un Kudüs'ü işgalci siyonistlerin başkenti ilanını amaçlayan şer planı, Mardin'in Midyat ilçesinde telin edildi.

Hacı Kasım Altunkaya Camii avlusunda toplanan halk, Midyat STK Platformu tarafından yapılan basın açıklamasına destek verdi.

Basın açıklaması öncesi kısa bir konuşma yapan Platform Başkanı İlçe Müftüsü Mehmet Şafi Bilik, katılımcılara teşekkür ederek, Kudüs'e yönelik emelleri bertaraf etmek için toplandıklarını, gerekirse mal ve canla Kudüs'e sahip çıkacaklarını söyledi.

İmam-Hatip İbrahim Akar tarafından okunan basın açıklamasında, Kudüs'ün kirli emellere kurban edilecek bir mekân olmadığına dikkat çekildi.

İnsanlık tarihinin en kanlı, en şedit dönemlerinin yaşandığı bir zaman diliminde olunduğunu belirten Akar, "Şiddeti daha da derinleştirerek kanlı iktidarlarını sürdürmek isteyen bir zihniyet, Kudüs üzerinden yeni bir hamle yapmaya hazırlanıyor. Bunu gören, tarihsel gerekçelerini bilen ve dünyanın bu devrine itiraz eden vicdan sahiplerinin sesi olarak ihtarda bulunmak üzere burada toplandık. Kudüs'ü işgal eden israile, israile destek veren ABD ve bütün bunlara sessiz kalanlar ile birlikte insanlığa dönük bu ihtarın nedeni de hedefi de bellidir." dedi.

"Korsan israil Kudüs'ü 'başkent' yapmak gibi bir hataya düşmemeli"

Akar, diplomatik ve ekonomik zeminde devam eden örtülü üçüncü Dünya Savaşı'nın ateşli bölümünün İslam coğrafyası üzerinden gerçekleşmesinin istendiğine dikkat çekerek, konuşmasının devamında şunları söyledi:

"Buradan diyoruz ki korsan israil Kudüs'ü başkent yapmak gibi bir hataya düşmemeli. ABD, israilin başkentinin Washington olduğunu idrak etmeli. Kudüs bizim nazarımızda bir mihenktir. Her bir karışı ilahiyi vahyi insanlığa bildiren peygamberlerin izlerini taşıması hasebiyle, Kudüs insan olma şuurunu selamete erdirme bilinci ve sulhun mihengidir. Kudüs son Peygamber'in risaleti sırasında ilk kıble olarak seçilmesiyle de bizim için, var oluşumuzun ve medeniyet kodlarımızın ifadesidir. Muharref bir inancı kendisine payanda olarak kullanan ve batıdaki faşist düşüncelerden hız alan şiddet ideolojisi, siyonizmin ateşine odun taşımak. Nereden bakarsanız bakın akıl tutulmasıdır. Yüz yılı aşkın süredir, Filistinlilere karşı şiddet uygulayan siyonist çetenin ideallerine bu derece destek çıkmak sadece akıl tutulmasıyla açıklanabilecek bir durum değildir. Elbette asıl neden müstebitlerin her ne olursa olsun iktidarlarını sürdürme stratejileridir. Görünen odur ki Kudüs çökmekte olan köhne dünya düzeninin merkezindeki ABD oligarşisinin yaşadığı iktidar çatışmasını gizleme aparatı olarak seçilmiştir."

Açıklamanın sonunda şu ifadeler kullanıldı: "İslam coğrafyasında günü kurtarma politikaları peşinde koşan devlet yöneticilerinin ikircikli tutumlarına karşı çıkarak inancımızın ve tarihimizin bize verdiği güçle barışın sesini yükseltebiliriz. Şiddetten boğulmuş krizlerle boğuşan bütün insanlık doğru ve adil bir söz bekliyor. Anadolu, bu sözü söylemeye hazırdır. Ümmetin gönlü bu hakikate açıktır. Bu konudaki inancımız ve kararlığımız tamdır. Şimdi bu inancı ve kararlılığı fiiliyata dökme vaktidir. Kudüs'ün Siyonizm'e başkent yapılmasını engellemek için harekete geçmek birlikte ses vermek ve insanın beklediği o sözü söylemek için buradayız. Müstebitler ve zalimler en çok bundan korkuyor. Emin olun ki Kudüs'e özgürlük haykırışı bunun için şiddetle susturulmak isteniyor eğer insanı özgürleştirecek söz söyleyebilirsek müstebit iktidarlar yerle yeksan olur. Özgürlüğün nefesi bütün dünyaya ulaşır. Tam da bu yüzden Özgür Kudüs, tam da bu yüzden kahrolsun siyonizm, tam da bu yüzden defolsun ABD, tam da bu yüzden bağımsız bir Filistin. Bu inanç ve kararlıkla mescidi Aksa'nın selamını alıyor. Kudüs ve Aksa'nın İslam'la kucaklaşması için haykırıyoruz. Yaşasın başkenti Kudüs olan bağımsız Filistin devleti, yaşasın işgalden kurtulmuş Kudüs şehri."

"Bu, tüm ümmetin davasıdır"

Basın açıklamasının ardından İLKHA'ya konuşan katılımcılar ise alınan karar nedeniyle tepkilerini ortaya koydular.

Katılımcılardan Eğitimci Abdulvahap Sağlam, "Bugün bir insan ve duyarlı bir vatandaş olarak şunu haykırmak istiyorum. Ölüm sana israil, ölüm sana Amerika! Tüm dinler için kutsal olan Kudüs, baği, isyankâr ve haddini aşmış Trump tarafından sözde israilin başkenti olarak ilan edilmiştir. Ama Müslümanların gönlünde daima Filistin'in başkenti olarak kalacaktır. Tüm insanlık ayağa kalkmalı bu dava sadece bir kesimin değil hepimizin davasıdır. Bu resmen gasptır. BM 'nin kurallarına aykırıdır. Bunu herkes şiddetle kınamalıdır." dedi

Katılımcılardan M. Tevfik Acar ise, "Kudüs bizim için vazgeçilmezdir. Her ne sebeple olursa olsun bu kararı kabul etmiyoruz. Bu siyasi parti, cemaat, tarikat ve kesimin davası değildir. Bu, tüm ümmetin davasıdır. Herkesin Kudüs'e sahip çıkması lazım. Bu üzerimize Cuma namazı gibi farzdır. Hepimiz yekvücut olup buna karşı durmalıyız "dedi.

Basın açıklaması; tekbir ve ABD ile Siyonist çete aleyhine atılan sloganlarla sona erdi. (Süleyman Tunç- İLKHA)