Bir dizi temaslarda bulunmak üzere Mardin'e gelen Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, Valilik ziyaretinin ardından bir otelde STK temsilcileri ve kanaat önderiyle düzenlenen toplantıya katıldı.

Salondaki davetlilerle tek tek tokalaşan Başbakan Yardımcısı Işık, Mor Gabriel Manastırı'na ait kabristanın tapusunun iade edilmesiyle ilgili Kırklar Kilisesi Başpapazı Gabriel Akyüz ile ayaküstü sohbet etti.

Mardin Sakatlar Derneği Başkanı Hasan Anuk ise Başbakan Yardımcısı Işık'a telkâri gümüşünden yapılan Türkiye armalı rozet taktı.

Mardin Kalesi'nin turizme açılma ile ilgili soru üzerine Başbakan Yardımcısı Işık, daha önce Milli Savunma Bakanı olarak Mardin'e iki defa geldiğini, ziyaretlerde AK Parti Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu'nun bu konuyu açtığını hatırlatarak, o dönemde arkadaşlarına teknik çalışma yapmaları talimatını verdiğini belirtti.

Işık, "Burası kullanılan bir üs, yani bir radar... Bildiğim kadarı ile NATO'nun da faydalandığı bir radar. Dolayısıyla, bununla ilgili bir teknik çalışma yapın, diye talimat vermiştim. Bu bir anda bitirilecek bir çalışma değil. Yanındaki tepeye taşınması bir ihtimal olabilir. Bunun teknik olarak askeri değerlendirmesi yapıldıktan sonra bir karar aşamasına gelinir. Şu anda bildiğim kadarı ile üzerinde çalışılıyor." diye konuştu.

STK ve kanaat önderiyle yapılan istişare toplantısı basına kapalı devam etti. (M. Salih Keskin, Mehmet Aslan - İLKHA)