İpekyolu Belediyesinin, geri dönüşümün önemini ve atıl durumdaki bazı malzemelerin birkaç değişiklikle farklı alanlarda kullanılabileceğini göstermek amacıyla tasarladığı ve alanında Türkiye'de bir ilk olan Geri Dönüşüm Sokağı, Başkanvekili Cemil Öztürk ve ilçe protokolünün katıldığı törenle hizmete açıldı.

Törende bir konuşma yapan Öztürk, Türkiye'de bir ilk olan Geri Dönüşüm Sokağı ile bir çevre bilinci ve farkındalık oluşturmayı hedeflediklerini belirterek, belediyelerin görevinin sadece çöp toplamak değil, toplanan çöpü geri dönüştürmek de olduğunu vurguladı.

2016'da göreve geldiklerinde günde bir ton olan günlük çöp geri dönüşümünü 2017 yılında 15 tona çıkardıklarını belirten Öztürk, bu rakamı gelecek yıl 30 tona çıkarmayı hedeflediklerini söyledi. İpekyolu Belediyesinin aynı zamanda yılda 12 ton atık yağ, 400 kg atık pil toplayıp geri dönüştürdüğünü söyleyen Öztürk, bir litre atık yağın bir milyon litre suyu kirlettiği göz önüne alındığında konunun öneminin daha iyi anlaşılabileceğinin altını çizdi.

Konuşma sonrasında ilçe protokolü ile birlikte sokağın açılışı yapıldı ve katılımcılara sokak hakkında bilgi verildi. (İLKHA)