Van Valisi Murat Zorluoğlu'nun twitter üzerinden yaptığı açıklama yaparak, halkın yoğun talebi üzerine, İskele Caddesi'nin çift yönlü olarak trafiğe açtıkları yönündeki kararının olumlu bir adım olduğunu söyleyen HÜDA PAR Van İl Başkanı Av. Rasim Sayğın, "Karar olumlu ancak eksiklikler giderilmeli." dedi.

İskele Caddesi'nin çift yönlü olarak trafiğe açılmasının tek başına sorunları çözüme kavuşturmayacağını belirten Sayğın, "İskele caddesi üzerinde bulunan esnafımızı defalarca ziyaret ettik. Son olarak valiliğe yaptığımız çağrıda İskele Caddesi hakkında önemli tespitlerde bulunmuş ve önerilerimizi dile getirmiştik. 'Van ilimizin sorunları ve çözüm önerilerimiz' adlı raporumuzda da çözüm önerilerimizi sunmuştuk. Çeşitli vesilelerle bu konuyu basın üzerinden kamuoyuyla paylaşmış ve Valiliğe yapılan ziyaretimizde de Vali Zorluoğlu'na, raporumuzu sunmuştuk." dedi.

Sayğın, daha önce yaptıkları tespitler neticesinde ele alınması ve acil çözüme kavuşturulması gereken konuları şöyle sıraladı: "Araç parkları yasaklanmalı. Trafiğin sıkışmaması için köprülü kavsak yapılmalı. Cadde üst yapısı ile cazip hale getirilip peyzajı yapılmalı. Marka Cadde yapılmalı. Yan yollar bağlantıları yapılmalıdır. Trafik ışıkları azaltılmalıdır. Van'la özdeşleşmiş markalar oraya toplanmalıdır. Kahvaltıcılar gibi mobilyacılar oraya toplanabilir. Halkı oraya çekecek yapıcı hizmetler yapılmalıdır.

Saygın, HÜDA PAR olarak her zaman halkın yanında olduklarını belirterek, "Halkımızın sorunlarının çözümü için çalışmaya devam edeceğiz." dedi. (Yunus Tuğrul-İLKHA)