Mardin Kızıltepe ve Çevresi Yardımlaşma Kültür Derneği, Doğrudan Faaliyet Desteği kapsamında DİKA'ya sundukları "Dicle Bölgesi, Üreticiden Halka E-Ticaret Geliştirme ve Uygulama Modeli" projesi başarılı bulunarak destek almaya hak kazandı. Projenin sözleşmesi imzalandı.

Proje; DİKA Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ ile Mardin Kızıltepe ve Çevresi Sosyal Yardımlaşma Kültür Derneği Başkanı Fahrettin Enez tarafından imzalandı.

İmza töreninde Yönetim Kurulu Üyesi Numan Ersak, Mardin Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı İsa Tunç, Kızıltepe Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Zeynettin Ayav ve Kızıltepe Oto Sanatkârlar Odası Başkanı Aziz Doğru hazır bulundu.

DİKA Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, proje ile Mardin'de ve bölgede eksikliği bulunan bir ihtiyaca cevap verebilecek günümüz imkânlarına uygun bir çalışma olacağını söyledi.

İnternetin yoğun bir şekilde kullanıldığı bu çağda özellikle sanal ticaretin her geçen gün katlanarak büyüdüğünü belirten Altındağ, "Mardin'de üretim ve hizmet sektöründe faaliyet yürütmekte olan ve internet ortamında pazarlanabilir ürün imalatı, yapabilen üreticilerin bu imkândan mutlaka yararlanması gerekir. Aksi takdirde rekabet edebilme konusunda geriye düşecekleri için her geçen gün zayıflayacaklardır. Çünkü çağın gerektirdiği şekilde kendilerini yenileyemeyenlerin yaşama şansı kalmayacaktır." dedi. (İLKHA)