"24 Kasım Öğretmenler Günü" dolayısıyla İl Kültür Merkezi Konferans Salonunda, İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından saat 10.00'da bir program gerçekleştirildi.

Programa Batman Valisi Ahmet Deniz, kurum müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Düzenlenen programda günün anlam ve önemine dair bir konuşma yapan Batman Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, "Öğretmen insanların kendi ayakları üzerinde durmasını sağlayan yaşamları boyunca kendilerine gerekebilecek bilgileri kazanmalarına yardımcı olan ve topluma arkasını dönmeden toplumun önünden giden bir gönül eridir. İlk emri oku olan bir dinin mensupları olarak bizler için bilmenin, bildiğini öğretmenin, öğrenmenin dolayısıyla da öğretmenlerin ayrı bir yeri ve önemi vardır." dedi.

Peygamber Efendimizin 'Ya ilim öğreten, ya ilim öğrenen, ya dinleyen veya bunları seven ol. Sakın beşincisi olma yoksa helak olursun' hadis-i şerifini hatırlatan Kurtaran, "Peygamber Efendimiz öğretmeye ve öğrenmeye verdiği önemi vurgulamıştır. Tarihsel birikimimize en önemli katkıyı hiç ki âlimlerimiz ve ariflerimiz yapmıştır." ifadelerini kullandı.

Kurtaran'ın konuşmasının ardından Batman Valisi Ahmet Deniz, bir konuşma yaptı.

Batman'ın eğitim ile ilgili akademik değerlendirmelerde bulunan Deniz, "Batman olarak maalesef hiç iç acıcısı değiliz. Son 1-1,5 yıldır arkadaşlarımızla beraber 'Nitelikli Eğitime Kararlı Adımlar' adlı bir projeye start verdik. Gerçekten ciddi bir hareketlilik var. Batman'da 22 tane projemiz var." dedi.  

Vali Deniz, "Sizlerin gece gündüz çalışmasıyla başta okul öncesinde başarımızla 'Çocuğumu Seviyorum Anaokuluna Gönderiyorum' kampanyasının geçen yıl 5 yaşta yüzde 138 öğrenci artışı sağlayarak Türkiye'nin en başarılı ili olduk. Bunda emeği geçen sizlere çok teşekkür ediyorum. İnandık, başardık ve pilot il olduk. Şu anda okullaşma oranımız yüzde 89'larda. Türkiye ortalaması yüzde 58'dedir. Bir buçuk yıl önce yüzde 40'lardaydık. Bu yeterli değil. 'Nitelikli eğitime kararlı adımlar dedik' ve devam edeceğiz." şeklinde konuştu.

Valinin konuşmasının ardından hizmet süresini tamamlayıp emekliye ayrılan öğretmenlere hizmet şeref belgeleri ve başarılı öğrencilere ödüller verdi.

Programın ardından Öğretmen Şenay Akbüke Yalçın ve 15 Temmuz Şehitleri resim sergisi sonrası ebediyete intikal etmiş tüm öğretmenler için Şevket Başak Camii'nde hatim duası yapıldı. (M. Sait Çelik - İLKHA)