VAN- Kevenli Köyü yolu üzerinde bulunan Kevenli Konteynır Kenti'nde saat 10.30'da Kemal Halburcu'ya ait konteynırda elektrik kontağından kaynaklanan bir yangın çıktı.

 

Dördü çocuk toplam altı kişinin kaldığı konteynırda aniden başlayan yangın birkaç saniye içinde konteynırı ve içindekileri kullanılamaz hale getirdi. Konteynır kentte bulunan itfaiyenin ve görevlilerin kısa sürede yangına müdahale etmesiyle daha büyük bir facia önlenmiş oldu.

 

Konteynırın sahibi Kemal Halburcu, " Dört çocuğum ve eşimle beraber altı kişi bu konteynırda kalıyorduk. Elektrik kontağından dolayı aniden başlayan yangın bir anda her yeri sardı. İtfaiye ve görevli arkadaşlarla beraber hemen müdahale ettik ama her şeyimiz kullanılamaz hale geldi. Zaten depremden sonra neyimiz varsa hepsini buraya taşımıştık. Valilikten görevli memurlar hemen gelip hasarımızı tespit ettiler. Yardımcı olacaklarını söylediler." Dedi.
Yangın başlar başlamaz çocuklarını zorlukla kurtarabildiğini de söyleyen Halburcu, "Yangından önce de kaç defa dışarıdan konteynıra elektrik getiren kablolardan duman çıktığını görmüştük." dedi.

 

Konteynırlarda yaşamaya çalışan diğer vatandaşlar da tek ısınma kaynaklarının elektrik olduğunu dile getirerek, "Zaman zaman elektrik kaynaklı yangınlar çıkması bizleri korkutuyor." dediler.

 

Van'da elektrik hatlarına aşırı yüklenmeden dolayı bazen trafolar patlarken kimi zaman da ölümle neticelen üzücü çadır ve konteynır yangınları yaşanıyor. (Mahmut Aytekin-İLKHA)