Kur'an Nesli Platformu tarafından "Kur'an Nesli Kur'an Pınarı Sınavı" temasıyla düzenlenen sınav, Türkiye genelinde olduğu gibi Siirt'te özellikle çocukların yoğun katılımıyla gerçekleşti.

Sabahın erken saatlerinden itibaren sınavın yapılacağı okula gelmeye başlayan katılımcılar, okulda hazır bekleyen görevlilerin yardımıyla sınıflara alındılar.

3 ayrı kategoride hazırlanan sınavda birinci ve ikinci kategoriden sınava giren katılımcılara 60 soru sorulurken 3'üncü kategoriden girenlere ise 80 soru soruldu. Sınavda katılımcılara 120 dakika süre verildi.

Sınava ilişkin açıklamalarda bulunan Kur'an Nesli Platformu Siirt koordinatörlerinden Abdurrahman Yıldız, "Kur'an meali sınavının yapılışının 3'üncü yılı oldu, sınavı yapma amacımız Kur'an nesli bir toplumun oluşması içindir. Bu topluma Kur'an'ı tanıtma, öğretme, sevdirme ve okumayı unutma noktasına gelmiş bir topluma okuma alışkanlığını kazandırmaya amaçlı bu sınavı yaptık. Bu sınav 3 kategoriden oluşuyordu. 1'inci kategoride Duha suresine kadar ilkokul çocuklarına yönelik yaptık. İkinci ve üçüncü kategoride ise Kur'an'ı Kerim'in 30'uncu cüzünden sınava tabi tuttuk. Burada özellikle Kur'an'ı unutan bir toplumun Kur'an'ı okuması, onu tanıması ve onunla haşir neşir olma düşüncesiyle bu sınavı yaptık. İnşallah çalışmalar daha da genişleyerek devam edecek."

Yıldız; sınava Merkez ilçenin yanı sıra Kurtalan, Eruh , Pervari ilçelerinden de başvuruların alındığını söyledi.

"İlk kez bir sabah sevinçli bir şekilde uyandım." diyen katılımcılardan Orhan Dağtekin, şu ifadelerini kullandı: "Kur'an'ı Kerim'i küçükten büyüğe herkese tanıttıkları, böyle bir organizasyonla insanları Kur'an'a teşvik edip insanları dini, imanı bilgilere yönlendirdikleri için özellikle bu sınavı düzenleyenlere teşekkürlerimi sunuyorum. Bundan daha güzel bir şey olamaz. İlk kez bir sabah sevinçli bir şekilde uyandım. Bu sınava elimden geldiğince hazırlanmaya çalıştım. kitabı okurken, elime alırken çok farklı duygular yaşadım. Bu kitabı her okuduğumda imanımı tazeliyordu. Hz. Muhammed 'in sünnetini, İslam'ı tekrar yaşamamıza vesile oldu, güzeldi."

Sınava katılan Muhammed Halil Aybek, Nurullah Toprak, Mustafa Emirhan Tan, Muhammed Mamiş, Elif Kaya, Beyza Gültekin, Muhammed Yasir Ekinci, Ferit Sevgili, Muhammet Emin Çavuşoğlu, Hasan Basri Koca, bu sınava çok çalıştıklarını, kendilerine verilen kitabı birçok kez okuduklarını ve umre ödülünü kazanmak için ellerinden geleni yaptıklarını söylediler. (Murat Orhan-İLKHA)