Başbakan Binali Yıldırım, birtakım ziyaret ve temaslarda bulunmak üzere 7-10 Kasım 2017 tarihlerinde ABD'ye gidecek.

Konuyla ilgili Başbakanlık Basın Merkezi tarafından yapılan açıklamada, söz konusu ziyaretin, ABD'de yeni yönetimin göreve gelmesinden sonra Türkiye'nin ABD'ye başbakan düzeyinde gerçekleştirilen ilk ziyareti olduğu belirtildi.

Ziyaret sırasında Başbakan Yıldırıma; Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak'ın eşlik edeceği bildirildi.

Açıklamada, "Sayın başbakanımızın, Başkan Yardımcısı Pence ile yapacağı görüşmelerin yanı sıra, Washington ve New York'ta kanaat önderleri, Türk ve akraba toplulukları temsilcileri, Müslüman ve Yahudi toplumu temsilcileri, medya mensupları, yatırımcı ve iş adamlarıyla bir araya gelmesi öngörülmektedir. Başkan Yardımcısı Pence ile yapılacak görüşmelerde; ikili siyasi, ekonomik ve askeri ilişkilerle Suriye, Irak dahil bölgesel konuların yanı sıra ortak gündemimizde yer alan başta FETÖ, DEAŞ, PYD/YPG olmak üzere terörle mücadele, sığınmacılar meselesi ve vize sorununun çözümü konularında görüş alışverişinde bulunulması planlanmaktadır. Görüşmelerin, ABD ile bazı konulardaki görüş farklılıklarımızın giderilmesine ve iş birliğimizin ilerletilmesi yönündeki ortak çabaların sürdürülmesine katkı sağlaması hedeflenmektedir." denildi. (İLKHA)