Meteoroloji Genel Müdürlüğünün son değerlendirmelerine göre, Türkiye'nin kuzey iç ve doğusunun parçalı ve çok bulutlu, Marmara'nın doğusu, İç Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Mersin, Hatay, Osmaniye, Kahramanmaraş, Giresun, Artvin ve Bayburt çevrelerinin aralıklı yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığının iç ve güneydoğu kesimlerde 2 ila 4 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı bekleniyor.

Kuvvetli yağış uyarısı!

Yağışların; Muş, Bitlis, Diyarbakır'ın kuzeydoğusu ile Bingöl'ün güneydoğu çevrelerinde kuvvetli (21-50 kg/metrekare) olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (sel, su baskını, yıldırım ve benzeri) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği belirtildi.

BÖLGELERDE HAVA

Marmara: Parçalı ve çok bulutlu, doğu kesimlerinin aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Ege: Parçalı bulutlu, gece saatlerinde iç kesimlerinin yer yer sis ve puslu geçeceği tahmin ediliyor.

Akdeniz: Parçalı bulutlu, sabah saatlerinde Adana'nın güneyi, Mersin, Hatay, Osmaniye ve Kahramanmaraş çevrelerinin sabah saatlerinde sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

İç Anadolu: Parçalı ve yer yer çok bulutlu, bölgenin kuzey ve doğusunun (Ankara, Eskişehir, Çankırı, Kayseri, Sivas, Yozgat) yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Akşam saatlerine kadar rüzgarın doğu kesimlerinde güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli (30-50 km/sa) olarak esmesi bekleniyor. Gece saatlerinde yer yer sis ve pus hadisesi görüleceği tahmin ediliyor.

Batı Karadeniz: Parçalı ve yer yer çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor.

Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı ve yer yer çok bulutlu; Orta Karadeniz ile Giresun, Artvin ve Bayburt çevrelerinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Doğu Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı, kuzeydoğusunun yüksek kesimlerinin karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Muş ve Bitlis çevreleri ile Bingöl'ün güneydoğu çevrelerinde kuvvetli (21-50 kg/metrekare) olması bekleniyor.

Güneydoğu Anadolu: Parçalı çok bulutlu ve aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

BAZI İLLERDE HAVA

Adana: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde güneyi sağanak yağışlı 23°C

Ankara: Parçalı ve yer yer çok bulutlu, sabah saatlerinde hafif yağmurlu 11°C

Diyarbakır: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı 18°C

Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu ve aralıklı yağmurlu, yüksek kesimleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı 10°C

İstanbul: Parçalı, zaman zaman çok bulutlu 17°C

Manisa: Parçalı ve az bulutlu 19°C

Trabzon: Parçalı ve yer yer çok bulutlu 18°C

Zonguldak: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmurlu 13°C (İLKHA)