MEHMET SAİT ÇELİK – HABER MERKEZİ

Kur'an Nesli Platformu tarafından yapılan açıklamada, 3 ayrı kategoride umre ödüllü "Kur'an Pınarı Sınavı" temasıyla bugün Türkiye genelinde 100`ün üzerinde merkezde sınav yapılacağı belirtildi. “Platformun varoluş amacı Kur'anî bir nesil yetiştirmektir.” şeklinde konuşan Molla Beşir Şimşek, “Bir nesil Kur'an ile iştigal ederse dünya ve ahiret saadetini elde der. Ondan uzaklaşırsa iki dünyasını da berbat eder. Bizler biliyoruz ki yeryüzündeki tüm sorunların kaynağı, insanlığın ilahi mesaja sırt çevirmesidir. İnsanlığın ve ümmetin içinde bulunduğu sıkıntılardan kurtulmasının yegâne yolu Allah'ın mesajı ile buluşmaktır. Hiç şüphesiz hayatı kim var etmişse hayata yön veren de o olmalıdır. Bizleri yaratan Rabbimiz insanlığı kendi terbiyesinden geçirmek üzere peygamberler ve kitaplar göndermiştir. Biz kullarına düşen de bu çağırıcılara ve kitaba kulak verip, hayatımıza bu istikamette yön vermektir.” dedi.

“SINAVLARA GÖSTERİLEN TEVECCÜH BİZLERİ GELECEĞE DAİR ÜMİTLENDİRMEKTE”

Sınava gireceklere başarılar dileyen Şimşek, şunları söyledi: “Platformumuzun adından da anlaşılacağı üzere neslimizin Kur`an ile inşa ve ihyası maksadıyla gerçekleştirdiğimiz etkinliklerimizin en önemli ayaklarından biri olarak gördüğümüz bu sınavlara gösterilen teveccüh bizleri geleceğe dair ümitlendirmekte ve azmimizi arttırmaktadır. ‘Sizin en hayırlınız Kur`an-ı öğrenen ve öğreteninizdir` hadisinden hareketle böylesi hayırlı bir faaliyetin içinde olmanın ne denli önemli olduğunun bilincindeyiz. Derdi, davası Kur`an olan tüm kardeşlerimizi böylesi hayırlı işlerde destekçi olmaya ve katkıda bulunmaya davet ediyoruz. Şimdiden sınava girecek tüm Kur`an âşıklarına başarılar diliyoruz.”

ON BİNLERCE KUR`AN AŞIĞI KATILIYOR

Şimşek, Kur`an'ın iyi anlaşılması için bu tür etkinlikleri yaptıklarını ifade ederek, “Kur`an Nesli Platformu olarak her yıl Kur`an-ı anlamak adına geleneksel olarak düzenlediğimiz bir yeni sınav daha düzenliyoruz. Bugün 46 il ve 100`ün üzerinde sınav merkezinde, üç ayrı kategoride ‘Kur`an Nesline Kur`an Pınarı` adıyla düzenlediğimiz sınava on binlerce Kur`an aşığı katılacaktır. Gündemimizi vahiyle yoğurmak ve hayatımızı Kur`an ile şekillendirmek en büyük gayemizdir.” dedi. Sınav, bugün saat 10.30'da gerçekleştiriliyor.