Diyarbakır'ın Kayapınar ilçesi Huzurevleri mahallesinde polisin PKK'ye ait hücre evine yönelik düzenlediği baskınını ardından çıkan çatışmanın detayları ortaya çıktı.

Edinilen bilgilere göre, Sıtkı Güral Caddesi Serkan 2 apartmanın son katında bulunan hücre evine yönelik polis tarafından sabah 05.30 sıralarında baskın düzenlendi.

Eşi ve 3 çocuğuyla beraber hücre evinde kalan PKK'li, polisle çatıştığı ve polisin çocukları tahliye ettikten sonra saldırganın el yapımı bombayla polis ekiplerine saldırdığı öğrenildi.

Çıkan çatışmada saldırgan olay yerinde öldürülürken, bir polis hayatını kaybetti ve 9 polis yaralandı. Yaralanan polisler Selahaddin Eyyubi Devlet Hastanesine kaldırıldı.

Çatışma 07.45 sıralarında biterken, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Erkut Güre, olay yerine gelerek incelemelerde bulunduktan sonra olay yerinden ayrıldı.

Ayrıca öldürülen PKK'linin eşi ve çocuklarının halen Emniyette tutulduğu öğrenilirken, söz konusu saldırganın geçen hafta Şehitlik semtinde silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Onbaşı Bilal Dicle'nin katil zanlısı olduğu iddia edildi.

Öte yandan çatışma bölgesinde bulunan ilkokulda eğitime bir süre ara verildi.

Yapılan incelemelerin ardından ekipler, olay yerinden ayrıldı. (Abdurrahman Tetik, Emrah Deniz- İLKHA)