Siirt Valiliği tarafından yapılan açıklamada, Kurtalan ilçesindeki bir evde yapılan aramada silah ve mühimmat ele geçirildiği belirtildi.

Açıklamada, "Siirt Jandarma Komutanlığı ekiplerince silah ve mühimmat kaçakçılığı yapıldığına dair elde edilen duyum üzerine Kurtalan Cumhuriyet Başsavcılığından alınan arama kararına istinaden Siirt İl Jandarma Komutanlığı, KOM Şube Müdürlüğü, Asayiş Şube Müdürlüğü ve Kurtalan İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerince Siirt ili Kurtalan ilçesi Güzeldere köyünde ikamet eden N. D. ve K. D. isimli şüphelilerin ev ve eklentilerinde yapılan aramada; bir adet kalaşnikof marka piyade tüfeği, 40 adet kalaşnikof marka piyade tüfeği fişeği, bir adet ruhsatsız 9 mm çapında tabanca, 26 adet 9 mm çapında tabanca fişeği, bir adet 9 mm çapında tabancaya ait şarjör, bir adet ruhsatsız 7,65 mm çapında tabanca, 15 adet 7,65 mm çapında tabanca fişeği, bir adet 7,65 mm çapında tabancaya ait şarjör, 2 adet ruhsatsız yarı otomatik av tüfeği, bir adet muşta ile muhtelif miktarda örgütsel doküman ele geçirilmiştir." denildi.

Konuyla ilgili olarak Kurtalan Cumhuriyet Başsavcılığına bilgi verildiğinin bildirildiği açıklamada, 2 şüpheli hakkında soruşturma başlatıldığı ifade edildi. (İLKHA)