Patenti alınan Diyarbakır Burma Kadayıfının tescil belgesi töreni için Diyarbakır'a gelen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker, bu sabah yapılan operasyonda meydana gelen çatışma ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Diyarbakır Valiliğinde basın mensuplarına açıklamalarda bulunan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Eker, burma kadayıfının tescil belgesi töreninin, meydana çatışma nedeniyle iptal edildiğini belirtti.

Eker, Ortadoğu'daki saldırıları ve yapılmaya çalışılan harita değişikliklerinin farkında olduklarını, bunun taşeron örgütler eliyle yapılmaya çalışıldığını söyledi.

Diyarbakır'a burma kadayıfının tescil belgesi töreni için geldiğini hatırlatan Eker, "Bugün biz Diyarbakır'a şehrimizin kültürel unsurlarından birinin Diyarbakır'a ait olduğunu belgelemek üzere Türk Patent Kurumunun Başkanının vereceği belge için aslında gelmiştik. Programımız buydu. Ancak sabahleyin saat 6.00 sularında Kayapınar ilçesi Huzurevleri semtinde PKK/YPS terör örgütüne mensup dağ kadrosundan bir teröristin onunla ilgili yapılan operasyonda 9 polis memurumuzun yaralanması ve Ahmet Alp Taşdemir isimli polis memuru kardeşimizin şehit olması sebebiyle bu tören iptal edildi." dedi.

PKK ile mücadele vurgusunda bulunan Eker, sözlerine şöyle devam etti: "Maalesef bu şehrin hayatına öteden beri PKK bu çeşit terör eylemleriyse sürekli gölge düşürmeye çalışmakta. Emrinde bulunduğu karanlık odakların, bir takım uluslararası istihbarat örgütlerinin emelleri doğrultusunda PKK terör örgütü ve onun türevleri bu eylemleri yapıyor. Bizler de millet olarak bütün kurumlarımızla ve milletimizle bu terör örgütü ve onun uzantılarıyla mücadele etmekteyiz. Bu sabah yapılan operasyonda esasen böyle bir mücadelenin devamıdır. Bu PKK/YPS terör örgütü mensubu, bugün sabah hak ettiği cezayı buldu." ifadelerini kullandı.

Operasyonun detayları hakkında da açıklamalarda bulunan Eker, "Terörist de çocukları ve kadını kalkan olarak kullanarak bomba atmış ve 9 kardeşimiz yaralanmıştır. Şehidimiz Ahmet kardeşimize Allah'tan rahmet diliyoruz. Bu polis kardeşimiz Manisalıdır. İlk görev yeri Diyarbakır ve 2013'te Diyarbakır'dan evlenmiştir. Ailesine sabır diliyoruz. 13 aylık çocuğuna da uzun ömür sağlık ve huzur diliyoruz. Yaralı kardeşlerimize de çok acil şifalar diliyoruz." diye konuştu.

"Biz Ortadoğu'da yapılmakta olan eylemleri ve yapılmaya çalışılan harita değişikliklerini farkındayız"

Ortadoğu'da yapılmakta olan eylemleri ve yapılmaya çalışılan harita değişikliklerinin farkında olduklarını ifade eden Eker, "Bu bir mücadeledir. Bu mücadele devam ediyor ve devam edecektir. Biz Ortadoğu'da yapılmakta olan eylemleri ve yapılmaya çalışılan harita değişikliklerini farkındayız ve biliyoruz. Bunu taşeron terör örgütleri bir gün YPG, PYD, PKK, YPS, bir gün FETÖ eliyle bu çabalar yapılıyor, istihbarat örgütleri ve terör örgütleri tarafından. Biz de bunlarla mücadele ediyoruz. Diyarbakır; tarihiyle kültürüyle, insanlığın ve medeniyet tarihinin en önemli şehirlerinden biridir. Bu şehirdeki, birikim, tecrübe, değerler son 14 asırdır bugüne kadar insanlığa büyük değerler katmıştır. Bundan sonraki süreçte de biz terörle mücadelemizde Allah'ın izniyle başarılı olacağız ve Diyarbakır tekrar ürettiği değerlerle insanlığın kültür mirasına katkı sunmaya devam edecektir. Bir tek üründen ve bir tek değerden ibaret değildir Diyarbakır. Birçok ürünü ve değeri vardır. Bunu zaten Diyarbekir de biliyor." şeklinde konuştu.

Eker açıklamalarının ardından basın mensuplarının sorularını cevapladı.

Uzman onbaşının katili olduğu araştırılıyor

Bir gazetecinin operasyonda öldürülen PKK'linin geçen hafta silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Uzman Onbaşı Bilal Dicle'nin katili olduğu yönündeki soruya Eker, bu konunun araştırıldığını söyledi.

Gözaltılar var

İLKHA muhabirinin gözaltılara ilişkin sorusuna Eker, gözaltıların olduğunu ve bunun valilik ve emniyet tarafından açıklanacağı şeklinde yanıtladı.

Diyarbakır'ın merkez Kayapınar ilçesinde bir eve düzenlenen operasyonda meydana gelen çatışmada bir polis hayatını kaybetmiş, 9 polis yaralanmış, bir PKK'li de öldürülmüştü. (M. Hüseyin Temel - İLKHA)