Gaziantep'te ikamet eden ve ağır işlerde çalışamadığı için ayakkabı boyacılığı yapan Ahmet Bilir (60), 35 yıldır aynı yerde kimselere muhtaç olmadan hayatını devam ettirmeye ve alnının akıyla çocuklarının rızkını kazanmaya çalıştığını söyledi.

Çevresindekilerin yardımıyla boya sandığı alan Bilir, tek geçim kaynağı olan ayakkabı boyacılığıyla ailesinin rızkını temin ediyor.

Sıcak soğuk, yaz kış demeden her gün sabahın erken saatlerinden itibaren ayakkabı boyacılığı yaptığı 15 Temmuz Meydanı'ndaki köşesine gelen Bilir, burada akşama kadar ayakkabıları boyuyor.

Kış aylarının soğuk günlerinde belindeki ağrıya rağmen ayakkabı boyamaya devam ederek kimseye muhtaç olmadan hayatını devam ettirdiğini belirten Bilir, "35 seneden beri burada aynı ayakkabı sandığımla ayakkabı boyacılığı yapıyorum. Bir küçük yer istedim ama bana vermediler. Yazın sıcakta, kışın ise soğukta ayakkabı boyayarak rızkımı kazanmaya çalışıyorum. Ben 6 çocuk babasıyım. Yazın sıcakta, kışın ise soğuktan koruyacak bir kulübe istiyorum, başka bir şey istemiyorum. Mesleğimi seviyorum çünkü rızkımı bu işten kazanıyorum. Dilenmekten iyidir, bu işin ayıbı yok. Alnım ak ve açık. Çalışıyorum, çocuklarımın rızkını kazanıyorum." dedi.

"Bu şekilde helalinden bir şeyler kazanmaya çalışıyorum"

Tek çabasının ailesini kimseye muhtaç etmemek olduğunu sözlerine ekleyen Bilir, "Ben halime şükrediyorum. Benden daha kötü durumda olanlar da var. Bakmak zorunda olduğum ailem var. Her sabah erkenden kalkıp buraya gelip ayakkabı boyuyorum. Elimden ancak bu iş geliyor. Ben de bu şekilde helalinden bir şeyler kazanmaya çalışıyorum. Allah'a şükürler olsun bu şekilde geçimimi de sağlıyorum. Allah ömür verdiği müddetçe boyacılık yaparak geçimimi sağlayacağım." ifadelerini kullandı. (İbrahim Koçyiğit - İLKHA)