Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, resmî ziyarette bulunmak ve Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Hattı'nın açılış törenine iştirak etmek üzere Azerbaycan'ın başkenti Bakü'ye gitti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı Ankara Esenboğa Havalimanı'nda; TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Ankara Valisi Ercan Topaca, Ankara Emniyet Müdürü Servet Yılmaz ve diğer yetkililer uğurladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Azerbaycan ziyaretinde; eşi Emine Erdoğan, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Millî Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Millî Savunma Bakanı Nurettin Canikli ile Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan eşlik ediyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Hattı'nın ilk seferi ve Türkiye-Azerbaycan Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi (YDSK) VI. Toplantısı vesilesiyle, Azerbaycan'a bir ziyaret gerçekleştiriyor.

Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ve Gürcistan Başbakanı Kvirikaşvili'yle birlikte, bölgesel projelerden biri olan Bakü-Tiflis-Kars demiryolu güzergahında bugün tren seferlerinin başlatılması vesilesiyle düzenlenecek törene iştirak edecek.

Türkiye-Azerbaycan VI. YDSK toplantısı, 31 Ekim Salı günü yapılacak. İlgili bakanların katılımıyla yapılacak toplantıdaki görüşmeler, ikili işbirliği konularının tüm yönleriyle ele alınmasına ve daha da ileriye taşınmasına imkân sağlayacak.

Görüşmelerde, ikili ilişkilerin yanı sıra Yukarı Karabağ ihtilafı başta olmak üzere bölgesel ve uluslararası gelişmeler ele alınacak.

Toplantı vesilesiyle, iki ülke arasında çeşitli işbirliği alanlarını kapsayan bazı belgelerin imzalanması da öngörülüyor.

Ziyaret, Azerbaycan ile diplomatik ilişkilerimizin tesisinin 25. yıl dönümüne denk gelmesi bakımından da özel bir öneme sahip olduğu belirtiliyor. (İLKHA)