Geçtiğimiz gün damdan düğün konvoyunu izlerken başına maganda kurşunu isabet etmesi sonucu hayatını kaybeden 12 yaşındaki Zeliha Gül'ün ailesine taziye ziyaretinde bulunan HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Lokman Yalçın ve beraberindeki heyet, aileye başsağlığı dileklerini ileterek sabır temennisinde bulundu.
Merkez Eyyübiye ilçesinde bulunan Hacı Bayram Mahallesi Taziye Evi çıkışı açıklamalarda bulunan Yalçın ve çocuğun akrabaları, yetkililere çağrıda bulunarak bu tür olayların bir daha yaşanmaması için gerekli tedbirlerin alınmasını istedi.
Türkiye genelinde yaşanan bu tür vakaların en çok Şanlıurfa'da yaşandığına dikkat çeken Yalçın, başta düğün sahipleri olmak üzere yetkili mercilere çağrıda bulunarak silah patlamanın yasaklanmasını talep etti.
Yaşanan bu olayın hem kendilerini ve hem de tüm Şanlıurfa halkının yüreğini yaktığını söyleyen Yalçın, "HÜDA PAR heyeti olarak, geçtiğimiz gün bir düğünde maganda kurşunuyla vefat eden kızımızın ailesine taziye ziyaretinde bulunduk. Sözün bittiği noktadır. Rabbim kendilerine sabırlar versin. Ne söylersek söyleyelim bu kızımı tekrar geri getiremeyeceğiz. Düğünün icra edilmesi esnasında havaya sıkılan kurşunlardan bir tanesinin, haberi hiçbir şeyden olmayan 12 yaşındaki bir kızımıza isabet etmesi sonucu hayatını kaybetti. Bu çok acı bir olaydır. Doğrusu Türkiye genelinde bu olay ne ilk ne de son olacaktır. En çok da Şanlıurfa'mız da yaşanan bu tür vakalar biran önce son bulmalıdır. Çünkü bu olay hepimizin ve Şanlıurfa'mızın yüreğini yakmıştır." dedi.
Düğün ve sünnet merasimlerinde patlatılan silahın beraberinde getirdiği acının, hem düğün sahiplerine hem de çocuğu kör kurşuna kurban giden ailelere acılar yaşattığını söyleyen Yalçın, bu olayların son bulması için caydırıcı cezaların verilmesi gerektiğini ifade etti.
Yalçın, "Buradan halkımıza bir çağrımız vardır. Düğün ve sünnet merasimlerinizde silah patlatmayın. Onlarca canımızı masumane bir şekilde kör kurşunlara kurban veriyoruz. Bu insanların yüreği yanmış, başkalarının yüreği yanmasın. Bir tarafta düğün, sevinç ve şenlik varken, öbür tarafta cenaze ve taziye oluşuyor. Aynı zamanda düğünü yapan ailenin evine de ateş düşüyor ve onların sevinçleri kursaklarında kalıyor. Bundan dolayı aile reisleri dikkat etmeli ve silahın kullanılmasına müsaade etmemelidir. Yetkililer de bu konuda üzerlerine düşen görevi yerine getirip caydırıcı cezalar vermesi gerekiyor. Ancak bu şekilde önüne geçilebilir." şeklinde konuştu.
"Böyle olayları istemiyor ve tasvip etmiyoruz"
Dünyanın başlarına yıkıldığını, bundan dolayı bu tür olayları tasvip etmediklerini söyleyen kızın ağabeyi Ahmet Gül, "Ne diyeceğimizi bilemiyoruz. Başımıza ilk defa böyle bir olay geldi. Dünyamız başımıza yıkıldı. Böyle olayları istemiyor ve tasvip etmiyoruz. Bu tür olayları ancak televizyondan görürdük. Gördüğümüz zaman da dayanamayarak hemen kanalı değiştirirdik. Ama başımıza da geleceğini tahmin etmiyorduk. Ancak yaşayan bilir." diye konuştu.
Düğünlerde sıkılan silah sorununa bir çözüm getirilmesi gerektiğini söyleyen kızın dayısı İbrahim Şaşa da "Düğün salonlarında çalışan biri olarak nelerin harcandığını gayet iyi biliyorum. Düğünlerde sıkça yapılan silah sıkma olayına yasaklama getirilsin. Bizim canımız yandı, başkalarının yanmasın. Yetkililerden rica ediyoruz, bu olayların peşini bırakmasınlar. Burada kasti bir şey yok ama en azından tedbir amaçlı olarak düğünlerde silah olayına çözüm getirsinler. Bu durumda bir şey diyemiyoruz. Kimi suçlu göstereceğiz, onu da bilmiyoruz. Düğün yapan ailelere de sesleniyoruz; kendi çocuklarına sahip çıksınlar." ifadelerini kullandı. (Ramazan Casuk-İLKHA)