BATMAN- Batman Valiliği tarafından "18 Mart Şehitler Günü Programı" düzenledi. Saat 09.15'te Valilik Tören Alanında çelenk sunumu yapıldı. Daha sonra saat:10.00'da İl Kültür ve Turizm Konferans salonunda; Batman Valisi Ahmet Turhan, Batman Cumhuriyet Başsavcısı Muhammet Emre Ejder, Batman Rektör Abdulselam Uluçam, Batman Emniyet Müdürü Hasan Ali Okan, Batman Milli Eğitim Müdürü Şerif Akboğa, Batman Garnizon Komutanı Murat Kırkaya, birçok komutan, okul müdürleri ve öğrenciler katıldı.

 

Günün anlam ve önemine değinen komutan Osman Nuri Çelik, "Çanakkale Zaferi Dünyada ve Türkiye'de büyük bir zaferdir. Çanakkale'de; Edirne, Kars, Rize, Van, Batman ve Türkiye'nin her bölgesinden birlik ve beraberlik içinde Çanakkale'de çarpışıp Şehit oldular. Çanakkale'nin Mazisi şan ve şerefle doludur" ifadelerini kulandı.

 

Şiir, resim ve kompozisyon yarışmalarında birinci, ikinci ve üçüncülere Vali, cumhuriyet başsavcısı ve garnizon komutanı tarafından hediyeler verildi.
Çanakkale Şehitlerine Ayşe Yıldız adlı öğrenci şiir okudu, Çanakkale belgeseli, Çanakkale Geçinmez şiiri ve piyesle sonlandırıldı. (M. Sait Çelik - İLKHA)