HABER MERKEZİ

HÜDA PAR İstanbul İl Başkanı Erdal Elibüyük ve Küçükçekmece İlçe Başkanı Abdulkerim Algül ile beraber esnafı ziyaret etti. Ziyaret ettiği her esnaflara ‘hayırlı kazançlar` temennisinde bulunan Elibüyük, esnafın sıcak ve samimi ilgisiyle karşılaştı.  Esnafın sorun, talep ve önerilerini dinleyen Elibüyük, esnafların sorun ve sıkıntılarını dinleyerek yakın ilgi gösterdi.

Esnafın ekonomik durgunluktan şikayetçi olduğunu ifade eden Elibüyük, hükümetin özellikle dalgalanan piyasada esnafa sahip çıkması gerektiğini belirtti. Hükümetin piyasada yaşanan durgunluğun önüne geçmek için ciddi projeler üretmesi gerektiğine dikkat çeken Elibüyük, özellikle küçük esnafın elini rahatlatacak adımların atılması önemli olduğunu, Bu bağlamda esnafın istifade edebileceği desteklerden, kredi alma kolaylığına kadar çeşitli yardımlarda bulunması gerektiğini söyledi.

“ESNAFIN SGK VE PRİM BORÇLARI SİLİNMELİ”

Elibüyük, “Şu anda ülkede adı konulmamış bir ekonomik kriz var. Bunun adının konulması lazım ve buna uygun adımların atılması lazım. Bugün SN Başbakanın esnafa müjdemiz var dediğinde bende heyecanlandım, galiba esnafın borçlarını silecekler dedim. Sonra dedi ki ‘Esnafa 200 bin tl destek vereceğiz` Esnaf iş yapamadıktan sonra bu para onlara çözüm olmaz. Esnafın SGK ve vergi yönünden ciddi ve ağır yükleri var. Hükümet bu iki konuda da esnafa el uzatmalı, SGK ve prim borçlarını silinmesi noktasında adım atmalıdır. Aynı zamanda bu primlerin düşürülmesi esnafa nefes aldıracaktır.” ifadelerini kullandı.