MÜSLÜMANLARA BESLEDİKLERİ KİN HİÇBİR ZAMAN BİTMEYECEKTİR

Açıklamada: “6-8 Ekim 2014`te Kobani bahanesiyle ülkenin genelinde, özellikle Güneydoğu`da Müslüman avına çıkar gibi mütedeyyin insanlara saldırılması, kurban eti dağıtan Yasin ve arkadaşlarına yönelik saldırılar gösteriyor ki İslam düşmanlarının Müslümanlara karşı besledikleri kin ve düşmanlıkları hiçbir zaman bitmeyecektir. Ellerine geçen her fırsatı değerlendirip, çeşitli hile ve desiselerle Müslümanlara karşı her türlü çirkefliği yapabileceklerdir. Onun için Ümmetin dağınıklığını gidermeye, toparlanmaya, ufak tefek ayrılıkların doğurduğu ayrışmayı birliğin gölgesinde çözmeye ihtiyacı vardır.” denildi.

ZILGITLARLA YAPILAN CANİLİĞE DESTEK ÇIKTILAR

6-8 Ekim 2014 olaylarında Yasin ve arkadaşlarının kurban eti dağıtırlarken HDP-PKK`nin kışkırtmalarıyla sokağa dökülen gençler tarafından kovalanarak bir binaya sığındıkları hatırlatılan açıklamada, “Yasin ve arkadaşları, çeşitli bıçak darbeleri almış, balkonlardan atılmış, yakılmaya çalışılmış, üzerlerinden arabayla geçilmiştir. Üstelik bu olayları izleyen bir takım kadınlar balkonlardan zılgıt sesleriyle yapılan caniliğe destek çıkmışlardır. Bu durum bizlere fıtratlarından kopan, kendi özüne yabancılaşan insanın, kendi hemcinsini parçalamaktan zevk alacak kadar canileşebileceğini bir kez daha göstermiştir.

Yasin ve arkadaşlarının şehadeti Güneydoğu`da batıla karşı hakkın mücadelesini veren dindar Kürt halkının yıllardır yaşadığı zulüm ve katliamları gözler önüne sermesi açısından bir milattır. Çünkü üzeri perdelenmiş olan gerçeklerin gün yüzüne çıkmasına vesile olmuştur.” ifadelerine yer verildi.

“ONLARI YETİŞTİREN ANNELERİ SAYGIYLA SELAMLIYORUZ”

Açıklamanın sonunda şu ifadelere yer verildi: “Şeytan taraftarlarının insanı fıtratından, özünden kopartıp yeryüzünde ahlaksızlığı yaymak, güveni ve emniyeti bozmak adına son derece çalıştığı bir zamanda bizlerin insani ve İslami mesuliyeti her zamankinden daha fazladır. Yükümüz ise daha ağırdır. İyiliğin, merhametin, insaniyetin, hakkaniyetin temsilcisi olan Yasin ve arkadaşlarının taşıdığı sorumluluğu bizler yeni nesillerimize aşılamalı; uğruna can verilen bu kutlu yolda yeni Yasinler, Riyadlar, Hasanlar, Cumaliler, Cengizler yetiştirmeliyiz. Gelecek nesillerimizi olumsuz etki altından kurtarmalı, insani değerlerin önemini iyi kavratmalıyız. Unutulmamalıdır ki insani değerlerin tükendiği bir toplumda hakkın, adaletin, huzurun tesis edilmesi mümkün değildir.

TESSEP olarak 6-8 Ekim olaylarının yıldönümü münasebetiyle Müslüman Kürt gençlerini katledenleri, onlara bu emri verenleri tel`in ediyor, katledilen şehitleri rahmetle anıyoruz. Onları yetiştiren şehit annelerini saygıyla selamlıyoruz.”