Mardin İŞKUR'un Toplum Yararına Çalışma Programı (TYÇP) kapsamında, Milli Eğitim Müdürlüklerinin temizlik işleri için açılan 591 kişilik geçici işçi kadrosuna 13 bin 373 kişi başvuru yaptı.

Başvuru sayısının fazla olması üzerine 21 Kasım Şehir Stadyumu'nda düzenlenen kura çekimi, noter huzurunda gerçekleştirildi. Tribünlerde bekleyen vatandaşlar, isimlerinin çıkma ihtimaline karşın kura çekimini heyecanla izledi.

Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) Mardin İl Müdürü Mehmet Akın, İLKHA muhabirine yaptığı açıklamada, kura çekimi sonucu isimleri belirlenen 591 kişinin 9 ay il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerinde istihdam edileceğini söyledi.

Kuranın noter huzurunda gerçekleştirildiğine işaret eden Akın, şunları söyledi: "Bugün Mardin merkez ve ilçe milli eğitim müdürlüklerine bağlı okullarımızda 591 kişi Toplum Yararına Çalışma Programı kapsamında İstihdam edilecek. Okullarda çalıştırılacak 591 kişinin seçim işlemi tamamen noter huzurunda kura çekimi ile yapıyoruz. Şeffaf, hiçbir şekilde ayrım yapmaksızın ve yanlış bir şey olmaksızın bu kura çekimi gerçekleşiyor.  Programa 13 bin 373 kişi müracaat ederken bunlardan 591 kişi Toplum Yararına Çalışma Programı kapsamında istihdam edilecek. Kurada ismi çıkan kişiler, 9 Ekim Pazartesi günü iş başı yapacaklar. Şimdiden herkese hayırlı olsun."

Kura çekiminin tamamlanmasının ardından kurada ismi çıkan kişilerin listesi İŞKUR Mardin İl Müdürlüğü giriş kapısına asılacağı öğrenildi.

Kuru çekimini izleyen işçilerden Ali Arkadaş, 3 aydır bu günü beklediğini ancak hâlâ isminin çıkmadığını ifade ederken, Mehmet Ata Alparslan da önceki kuruların bu günkünden daha şeffaf olduğunu iddia etti. İsminin sandıkta olup olmadığını bilmediğini aktaran Alparslan, aynı aileden birçok kişinin aynı işe alındığını ileri sürdü.

Son 5 yıldır her defasında isminin yazdırdığını ancak şu ana isminin çıkmadığını iddia eden vatandaşlardan Selahaddin Aydın, 5'i erkek 7 çocuğunun bulunduğunu ve hiçbir gelirinin olmadığını söyledi. (M. Salih Keskin - İLKHA)