TEKNOLOJİ SERVİSİ ANALİZ
Anadolu Ajansı`ndan Tunahan Akgün`ün şahsen çok değer verdiğim bir haberini paylaşmak istiyorum siz değerli okurlarımızla. Akgün`ün haberine göre; Kayseri'nin Talas ilçesinde tantuni servisçiliği yapan Serdar Durdu, çamaşır makinesi kasnağından direksiyon, su matarasından yakıt deposu, el arabası lastiğinden tekerlek yaparak, hurda eşyalardan mini bir araç tasarladı.
Hayalini Gerçekleştirmek İçin İşe Girdi
Serdar kardeşimiz araba yapmak istiyor, tasarlıyor, fakat boş durmuyor. Birçok gencin yaptığı gibi elinde son model bir telefonla sosyal medya platformlarında aylak aylak gezerek, “Ne yapayım bana göre iş yok” diyerek zaten şişkin işsiz ordusuna nefer olmuyor. Kartal Endüstri Meslek Lisesini bitirdikten sonra hayalindeki aracı yapmak için bir işe giriyor. Ve para biriktirmeye başlıyor 18 yaşındaki Serdar.
Tantuni servisi yaparak kazandığı parayla aracı için malzeme toplamaya başlıyor. Hurdacılar ve ikinci el eşya satan dükkanlardan malzeme toplayan Serdar, ailesi karşı çıktığı için komşularının otoparkında sürdürdüğü çalışma neticesinde yaklaşık 4 ayda kendine özgü tek kişilik araç yapmayı başarıyor.
Kendisine Maddi Ve Manevi Kimse Destek Çıkmadı Ama…
Hurdacıdan aldığı motorla aracını şekillendirmeye başlayan bu azimli genç, tasarladığı araç için çamaşır makinesi kasnağından direksiyon, su matarasından yakıt deposu, el arabası lastiğinden araç tekeri ve büro sandalyesinden koltuk yapıyor. Tasarladığı araçla işine gidip geldiğini söyleyen Serdar, bir araç yapmayı küçüklükten beri hayal ettiğini ve bunu başardığı için mutlu olduğunu söylüyor.
Aracını yapmaya başladığından itibaren kendisine maddi ve manevi kimsenin destek çıkmadığını belirten Serdar aracı hakkında,
“Tekerleri imkanımız az olduğundan el arabası lastiği kullanmak zorunda kaldık. Normalde yetersiz bir lastik ama idare ediyor. Aslında tasarımı çok farklı ama bir gecede toplanılması gerektiğinden bu şekilde aceleyle oldu" diyor.
Trafikte Beni Görenler Aracımı Seviyorlar
Serdar, "Çalışma prensibi normal araba gibi. Marşa basıyoruz akü ile benzinle çalışıyor. Biraz az yakıyor normal motosikletlere göre yani 10 liraya bir hafta götürüyor. Maksimum 80 kilometre hıza çıkıyor. İşime yaptığım araçla gidiyorum. Trafikte beni görenler aracımı seviyorlar, yol veriyorlar hemen, yanımdan takip ediyorlar, kameraya çekiyorlar. Şu anda yenisini yapmayı planlıyorum, 2 kişilik olacak. Zamanla olacak şeyler. Görenler, 'nasıl yaptın, kaça satarsın, bize de yapsana, sana ne kadar versek bize yaparsın' diye soruyorlar. O şekilde yorumlar alıyoruz. Yaptığım aracın bir bedeli var ancak satmayı düşünmüyorum" ifadelerini kullanan Serdar, para biriktirerek kendisine ait bir atölye açmayı ve yeni projeler yapmayı hedeflediğini de sözlerine eklemeyi ihmal etmiyor.
Gençlerimiz Korkak Olduğu İçin Bu Haldeyiz
18 yaşında maddi imkânları olmayan çocuk yaşta bir gencin bu cesareti, azmi ve gayreti gençlere ne güzel bir örnek!
Arakan` da Filistin`de Suriye`de ve yeryüzünün birçok yerinde kan ağlayan Müslümanların gözyaşlarının en büyük sebeplerinden birisi nedir sizce? Evet, birçok sebep sayabilirsiniz, fakat bizce en büyük sebebi korkaklık! Her konuda korkaklık! Yanlış duymadınız: KORKAKLIK!
Gençlerimiz korkak olduğu için bu haldeyiz. Eğer gençlerimiz İslam`ı öğrenip yaşama azmi ve gayretinde olsalar, bilim ve teknolojiyi kuşanarak zalimlere karşı cihad edebilecek cesarete kavuşsalar, kim bu aziz ümmete yan bakabilir ki! Aynen geçmişte olduğu gibi…
Emperyalistlerin Yönettiği Sosyal Medya Sularında Boğulup Gidiyorlar
Ama korkak gençlerimiz; ne İslam için fedakârlık yapmaya, ne de ümmetin gelişebilmesi adına bilimsel çalışmalara canla başla sarılmıyorlar. Bunun yerine ellerindeki kocaman ekranlara gömülüp emperyalistlerin yönettiği sosyal medya sularında boğulup gidiyorlar… Serdar kardeşimize yürekten teşekkür ediyorum, bizlere verdiği bilimsel cesaret, azim ve gayret dersi için…