Şanlıurfa'da yöresel yemekler sergilendi.
Şanlıurfa Valiliği, Karacadağ Kalkınma Ajansı ve ŞURKAV işbirliğinde uygulanan Yöresel Ev Yemeklerini Yaşatma Projesi kapsamında altı ay süren eğitim sonucunda kursiyerlerin hazırladığı, Urfa mutfağına ait 80 çeşit yemek Piazza AVM'de düzenlenen bir sergi ile tanıtıldı.
Alışveriş merkezine gelen vatandaşların ilk uğradığı yer haline gelen sergi alanında yöresel yemekler beğeniye sunuldu. Sergilenen yemeklerle ilgili bilgilerin de vatandaşlara aktarıldığı etkinlikte vatandaşlar hazırlanan yemeklerin geçtiği aşamaları da yakından görme imkânı buldu.
Şanlıurfa yöresel yemeklerinin sadece kebap çeşitlerinden ibaret olmadığını vatandaşlara gösteren sergiye katılan Vali Yardımcısı Tarık Açıkgöz de Şanlıurfa'nın çok zengin bir mutfak ve yemek kültürüne sahip olmasına rağmen bazı yemeklerin yapılmadığını ve unutulmaya yüz tuttuğunu, projeyle bunun önüne geçmeyi amaçladıklarını belirtti.
Düzenlenen sergiye ilişkin bilgi vermeye devam eden Vali Yardımcısı Açıkgöz, "Geçmişten gelen en zengin kültürel miraslarımızdan Şanlıurfa geleneksel mutfak kültürünün; şehrin kalkınması ve gelişmesi, tanınırlığının arttırılması, ilimiz mutfağının bir miras olarak yaşayan bir kültüre dönüştürülmesi, bunun yanı sıra yemek sunulan mekanların hijyenik şartlara uygun olması, görsel güzelliklerin hazırlanması, kaliteli yemek ve yiyecek-içecek sektöründe ihtiyaç duyulan uygulamalı bilgi ve becerilerle donanmış ve bu alana hizmet verecek uzman personel (aşçı yardımcısı) yetiştirmeyi amaçlıyoruz." dedi.
Açıkgöz, Urfa mutfağına kalifiye elemanlar yetiştirerek kendi işlerini kurmalarını kolaylaştırmayı hedeflediklerini belirterek şunları söyledi: "Bu amaçla istihdamın korunması ve artırılması, işsizlerin mesleki niteliklerinin geliştirilmesi ve işsizliğin azaltılması yönündeki çalışmalar çerçevesinde ŞURKAV tarafından mutfak ve yemek kültürünü zenginleştirmek, unutulan ve yapılmayan mahalli yemeklerimizin tekrar yapılarak günümüze kazandırılması amacıyla aşçı yardımcılığı kursu düzenleyerek, geleneksel Urfa mutfağına kalifiye elemanlar yetiştirerek, geleneksel yemek kültürünün yaşatılması, mesleki yeterliğini kazanan aşçı yardımcıları, yiyecek-içecek sektöründe, konukevlerinde, restoran, otel, yemek fabrikalarında, kurum mutfaklarında, istihdam edilmelerini sağlamak ve kendi işlerini kurmalarını kolaylaştırmayı hedefliyoruz." (İLKHA)