ANKARA

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu`nda (DEİK) üç yıldır Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürüten -Ömer Cihad Vardan, şahsi nedenlerle görevinden ayrılma kararı aldı. Ekonomi Bakanı Zeybekci tarafından DEİK Başkanlığı görevine Nail Olpak getirildi.

Zeybekci, konuya ilişkin değerlendirmesinde, Türkiye`nin dış ekonomik ilişkilerini özel sektör-kamu iş birliği ve tüm paydaşların katkılarıyla eşgüdümlü yönetmek üzere tasarlanan DEİK`te 2014 yılından bu yana yeniden yapılanma sürecine yönelik faaliyetlerin devam ettirildiğini vurguladı.

Bakan Zeybekci, “DEİK Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini 3 yıldır sürdüren Ömer Cihad Vardan'a şahsım ve Bakanlığım adına teşekkür ediyor, bundan sonra üstleneceği görevlerde başarılar diliyorum.” diye konuştu.

Zeybekci, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan`ın destekleri ile güçlenen DEİK`in tüm kurucu kuruluşlar için önemli bir platform olduğunu, birçok sivil toplum örgütü ve kuruluşta önemli görevleri son derece başarılı bir şekilde yerine getiren Nail Olpak`ın DEİK`te de önemli hizmetler yapacağına inandığını da ifade etti.

 

 AA