Mardin'in Midyat ilçesinin merkez ve mahallelerinde bulunan 144 okul, bin 176 derslik, bin 623 öğretmen ve 32 bin öğrenciyle ilk ders zili çalarak yeni eğitim öğretim yılı başladı.

Sabahın ilk ışıklarıyla taşımalı olarak gelenler servislerle, merkezdekiler de velileriyle birlikte okul yolunu tuttular.

Heyecanlı oldukları görülen öğrenciler, ücretsiz dağıtılan kitaplarını aldıktan sonra sınıflarına geçerek ders başı yaptılar.

Kocatepe ilk ve ortaokulunda bulunan öğrenciler ilk günkü duygularını İLKHA ile paylaştılar.

Ortaokul öğrencilerinden M. Furkan Candemir, TEOG sisteminin kaldırılacağı ile ilgili karışıklık yaşanacağını ifade ederek, "Bu sene son senem, TEOG var. İnşallah çok iyi bir lise kazanacağım. TEOG için kolay diyorlardı. Yaz boyunca çalıştım, çalışan başarır deniyor. Bizim için iyiydi. Değişiklik olacak diyorlar. Bu konuda artık ne yapacağımızı bilmiyoruz. İnşallah sonu iyi olur." ifadelerini kullandı.

M. Emin Kahraman ise tatilin bittiğini, ilk günden alışmaya çalıştıklarını ifade ederek, "İlk gün tuhaf bir duygu. Erken kalktık. Artık her gün erken kalkacağız. Tatilden koptuk. Hocalarımız bizi TEOG için yetiştirecekler. Bizi eğitip çalıştırdıkları için onlara teşekkür ediyorum. TEOG'un kaldırılmasını istemiyorum. Tuhaf bir durum olacak, herkes kendi sınavını yapacak. Hedefimde en güzel lise var. Tüm arkadaşlarımın da kazanmasını istiyorum." diye konuştu.

Fırat Aslan ise "Çok heyecanlıyım. 8'inci sınıfa gidiyorum. TEOG var. İnşallah bir fen lisesi kazanırım. TEOG kalkmasın çünkü zengin için torpil olacak." dedi. (Süleyman Tunç - İLKHA)