Gaziantep'in Şahinbey ilçesinde hayvan otlattıkları sırada serinlemek için gölete giren 2 çoban arkadaş, suda boğularak hayatını kaybetti.

Olay, öğle saatlerinde ilçeye bağlı Çubukdiken Mahallesi'nde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, birlikte hayvanlarını otlatan Habib Geçer (14) ile Ökkeş Yanar (17) serinlemek amacıyla gölete girdi.

Sıcak hava nedeniyle gölette yüzmeye başlayan çobanlardan Geçer, bir süre sonra boğulma tehlikesi geçirerek çırpınmaya başladı. Arkadaşını kurtarmaya çalışan Yanar, Geçer'le birlikte bir süre sonra çırpınıp gözden kayboldu.

Çocukların bağrışması üzerine gölete gelen köylüler, çoban arkadaşların gölet kenarında elbiselerini görünce durumu sağlık ekibi ve jandarmaya bildirdiler. Haber verilmesi üzerine olay yerine gelen jandarma ve sağlık görevlilerinin arama çalışmaları sonuçsuz kalınca UMKE ekiplerine haber verildi.

UMKE dalgıçları, gölette 2 saatlik çalışmanın sonunda Yanar ve Geçer'in cansız bedenlerine ulaştılar. Göletten çıkarılan Yanar ve Geçer'in cenazesi otopsi işlemeleri için Gaziantep Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. (İbrahim Koçyiğit - İLKHA)