BİNGÖL - Bingöl`de 12 Mart 2012 Pazartesi günü yayımlanan gazetelerin bazı haber başlıkları şöyle:
 
Bingöl Gazetesi: 2023 hedeflerini anlatti
İstanbul Sanayi Forumunda konuşan Bakan Yılmaz: Sanayiyi Anadolu`nun farklı yerlerine yaymamız lazım. 2023 yılı hedefimiz, dünya ticaretinden yüzde 1.5 pay almaktır.
 
Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, İstanbul Sanayi Forumu 2012 Yılı 1. Meslek Komiteleri Ortak Toplantısında, meslek komite üyelerini dinlediklerini belirterek, bunların hepsini değerlendireceklerini ve diğer hedefler ve politikalar içerisinde sonuçlandıracaklarını kaydetti.
 
Bingöl Olay Gazetesi: E-Reçete uygulaması 1 Temmuz`da başlayacak
E-Reçete uygulamasına, 1 Temmuz 2012`de aile hekimleri dahil olmak üzere tüm sağlık hizmeti sunucularında başlatılması planlanıyor.
 
Bingölün Sesi Gazetesi: `Tüm atıklar bir yerde toplanacak`
TOKİ konutları alanında bulunan ve yapıldığı günden itibaren sorun teşkil etmeye başlayan arıtma tesisinin, Kültür Mahallesi Aftor mevkiinde bulunan arıtma tesisine bağlanacağı bildirildi.

BDP Bingöl Milletvekili İdris Baluken`in Bingöl`deki katı atık sorunu ile ilgili meclise verdiği soru önergesini cevaplayan İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, TOKİ konutları lanında bulunan tesisin de Kültür Mahallesi`de yapılan arıtma tesisine bağlanacağını söyledi.
İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Baluken`in soru önergesini, Bingöl Valiliği`nden aldığı bilgiler doğrultusunda cevapladı.Bingöl`ün katı atık sorununun Beyaztoprak Köyü sınırlarında tahsis edilen 95 dönümlük arazide yapılacak katı atık bertaraf tesisi ile çözüleceğini belirten Şahin, Bingöl Belediyesi ile ilçe ve belde belediyelerinin katılımı ile katıu atıkların düzenli depolama sahası sahası yapılması için BİNÇEVBİR birliğinin kurulduğunu ve takı atık düzenli depolama tesisinin yapılması için ihalenin 2010 yılında yapıldığını söyledi.
Şahin, tesisin tamamlanması ile birlikte çöplerin düzenli depolanarak, şehrin çok önemli bir çevre probleminden kurtulacağını söyledi.
 
Bingöl Kent Haber Gazetesi: Odun yerine tahta satılıyor
Odun ambarı esnafı, müşteriye satacak odun bulamadığı için Malatya`dan getirdiği tahtaları çuvallarla satıyor.
 
Bingöl Haber 12 Gazetesi: Oda sayısında sonlardayız
Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonuna (TESK) bağlı oda sayılarında 165 odayla İstanbul ilk sırada yer alırken, 7 odası bulunan Bingöl listenin sıralarında yer aldı. (Furkan Bingöl - İLKHA)