BATMAN - 12 Mart 2012 Pazartesi Batman yerel gazetelerinde yer alan bazı haber özetleri şöyle;
 
Batman Basın.Com; `Batman`da Çanakkale Çadırı Açıldı`
"Batman`ı Çanakkale`ye Götüremiyorsak Çanakkale`yi Batman`a Getiriyoruz" adlı proje kapsamında kurulan Çanakkale Çadırının açılışı Maliye Bakanı Mehmet Şimşek tarafından yapıldı.
 
`Milyonda Bir Görülen Hastalıktan Kurtuldu`
Batman`da milyonda bir görülen hastalığa yakalanan genç yaştaki bayan, uygulanan tedavi sonucu eski sağlığına kavuştu.
 
Batman Gazetesi; `Kültür Şöleni Görülmeye Değerdi`
Özel İrfan Eğitim Kurumlarının düzenlediği `Kültür Şöleni` Türkçe olimpiyatlarına katılan Kuzey Irak Işı Koleji`nden gelen 45 öğrencinin katılımıyla yapıldı. Dün saat 14.00`te başlayan Beyaz Şato`da başlayan etkinliğe Maliye Bakanı, Milletvekili ve Batman Valisi Ahmet Turhan, Protokol üyeleri, STK`lar ve Batman halkı katıldı. Etkinlik Dünya TV`den canlı yayınlandı.
 
`Erin Görevinden Ayrıldı`
2,5 yıldır Dicle Kalkınma Ajansı DİKA Kurucu Genel Sekreterliğini yapan Abdullah Erin kendi aldığı kararla mülkiye başmüfettişliği görevine geri döndü. Konuyla ilgili olarak DİKA Batman ofisinde basın toplantısı ve kokteyl düzenlendi.
 
Batman Postası; `Kura Tepkisi Devam Ediyor`
MTTB Eski Genel Sekreteri Gençlik Çalışmaları Uzmanı Abdullah Dal, Batman TPAO`da özel güvenlikçiler hakkında yaşanan kura saçmalığına karşı tüm kamuoyunu sağduyuya çağırdı.
 
`Ekmen; Pozantı Cezaevi Olayları Kabul Edilemez`
23. Dönem Batman milletvekili Mehmet Emin Ekmen Pozantı cezaevinde çocuk tutuklulara yönelik ortaya çıkan işkence ve kötü muameleyle ilgili değerlendirme yaptı.
 
Batman Barış Gazetesi; `Kaçakta `Batman` Emsali`
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, kayıp ve kaçağın fazla olduğu, Diyarbakır, Şanlıurfa, Mardin, Şırnak, Batman ve Siirt illerinde başlatılan uzaktan kumandalı sayaç uygulamasına İstanbul`da da başlanacağını bildirdi.
 
Batman Mezopotamya Gazetesi; `Nilüfer Derneğinden Kermes`
Batman`da faaliyet gösteren Nilüfer Derneği, Fakir Öğrenciler Yararına Beyaz Şato`da kermes düzenledi.
 
`İlim-Der "Kutlu Doğum" Hazırlıklarına Hızlı Başladı`
Peygamber Sevdalıları Platformuna üye derneklerden olan Kozluk İlim-Der, Kozluk`ta Kutlu Doğum hazırlıklarına hızlı başladı.
 
Batman Pusula Gazetesi; `TGK; 185 Ocağa Ateş Düşmesin`
Batman TPAO`da güvenlik görevlisi olarak çalışan gençlerin, işten çıkarılarak, tekrardan kuraya tabi tutulmasına TGK`dan sert tepki geldi.
 
`Çiftçilere Eğitim Verildi`
Batman merkeze bağlı, sulamaya yeni açılacak olan Binatlı Köyünde "Sulama sistemleri, bitki yetiştirme ve gübreleme, sulama birliği yönetmeliği" hakkında eğitim verildi.
 
Batman Doğuş Gazetesi; `Kuzey Irak`tan Batman`a Sevgi ve Kardeşlik Şöleni`
Kuzey Irak Işık Koleji öğrencileri Batman Özel İrfan Okullarının düzenlediği Kültür şöleni programına katıldı. Amerika`dan Afrika`ya, Bosna-Hersek`ten Pakistan`a, Ukrayna`dan Kuzey Irak`a kadar dünyanın dört bir yanında yaşayan öğrenciler, Türkiye ile kardeşlik köprüleri kurmaya devam ediyor.
 
Batman Umut Gazetesi; `Haydi Kur`an Okumaya!`
Siirt Peygamber Sevdalıları Platformu kutlu doğum ayı etkinlikleri çerçevesinde hatim kampanyası başlattı.
 
Batman Medya Gazetesi; `Ilısu`ya İlk Dolgu`
Batman`ın tarihi ilçesi Hasankeyf ile birçok yerleşim birimini sular altında bırakacak olan Ilısu Barajına ilk dolgu harcı, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu`nun katıldığı törenle bırakıldı.
 
Batman Çağdaş Gazetesi; `Cezaevlerinde 256 Ağır Hasta Var`
İHD MYK üyesi ve Batman yöneticisi Nihat Ekinci, Cezaevlerinde insan hakları ihlallerine dikkat çekti ve ekledi; "Yaptığımız araştırmalar sonucu cezaevlerinde halen 256 ağır hasta bulunmaktadır. Bunlardan 106`sı ise ölümcül hastalıkları nedeniyle ölüm sınırındadır."
(Halid Coşkun - İLKHA)